Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii pot călători liber în Elveția. Anunț privind eliminarea verificării pașapoartelor

Alpen
elvetia

Verificarea pașapoartelor pe aeroporturile elvețiene pentru persoanele care călătoresc din și spre Bulgaria și România va fi eliminată. Guvernul elvețian a fost de acord să urmeze acest exemplu după ce UE a decis să elimine controalele la frontierele aeriene și maritime pentru Bulgaria și România, a precizat miercuri Swissinfo.ch.

La 30 decembrie, Consiliul UE a decis în unanimitate să elimine controalele pentru persoane la frontierele interne aeriene și maritime cu Bulgaria și România, începând cu 31 martie 2024. Controalele vor rămâne în vigoare la frontierele terestre, dar Consiliul a lăsat să se înțeleagă că va fi luată o decizie viitoare în acest sens.

Elveția, țară non-UE membră a Zonei Schengen fără pașapoarte din Europa, se aliniează la această decizie. România și Bulgaria vor putea, de asemenea, să își elibereze singure vizele Schengen, a anunțat miercuri guvernul într-un comunicat.

Experiența aderării Croației la spațiul Schengen la 1 ianuarie 2023 a arătat că o astfel de decizie nu duce la o creștere marcantă a imigrației, a precizat Elveția, țară nemembră a UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.