Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii repatriați de pe nava Diamond Princess au fost duși într-un LOC SECRET, în București, ca să stea în carantină

Facebook
romani coronavirus repatriere avion

Cei șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess care au fost aduși sâmbătă în București sunt ținuți într-un centru secret, aşa spune legea. Românii au o stare bună și vor fi cazaţi în camere separate în care au toate dotările necesare, spune secretarul de stat în MS, Nelu Tătaru.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că centrul unde vor fi puşi în carantină cei şase români de pe nava de croazieră Diamond Princess este în București, dar e secret.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

„Aşa spune protocolul, aşa spune legea, în alte ţări aceste centre de carantină sunt militarizate, noi respectăm o procedură în care centrul este secret şi în care sunt verificaţi zi de zi de DSP-ul din Bucureşti, sunt izolaţi, au camere în care au toate dotările, li se aduce masa, li se schimbă lenjeriile", a spus Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, cei 6 români se vor afla în centru 14 zile: „Cetăţenii români odată ajunşi pe Otopeni sunt luaţi şi duşi la centrul de carantinare, unde vor sta 14 zile. Având în vedere că ei au fost testaţi la îmbarcarea în nava italiană şi au ieşit toţi negativ, vor merge la centrul de carantină unde vor sta acele 14 zile. Suplimentar, noi, la sfârşitul celor 14 zile îi vom mai testa o dată".

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

Nelu Tătaru mai spune că românii au respectat carantina de pe vas având în vedere că sunt peste 100 de pasageri de pe acel vas depistaţi cu coronavirus din care sunt şi două decese: „ei vin ca din zonă închisă, carantinaţi , fiind testaţi suplimentar pe acest transport al Protecţiei Civile, s-a procedat şi la testarea lor pentru coronavirus”.

O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române i-a adus în țară pe cei șase cetățeni români repatriați din Japonia. Cei șase cetățeni au fost transportați din Japonia în Germania cu zboruri de evacuare medicală desfășurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Citește și: Raed Arafat atenționează: Asta e concurență neloială!

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu coronavirus, MAE menționa că sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.