Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii riscă să facă închisoare dacă aruncă mobilă în fața blocului

facebook
gunoi aruncat domeniul public craiova

Mobila veche nu trebuie abandonată în mod neglijent și nici depozitată în fața blocului, în speranța că va fi luată de către altcineva. Acest lucru poate atrage sancțiuni serioase.

Lăsarea mobilei la întâmplare pe domeniul public este interzisă conform Legii 17/2023, principala lege referitoare la gestionarea deșeurilor.

Mai exact, fapta se poate pedepsi cu amenzi între 30.000 și 45.000 de lei și, după caz, se aplică și sancțiunea contravențională suplimentară a confiscării vehiculelor, bunurilor și mijloacelor utilizate în comiterea contravenției privind abandonul/aruncarea/eliminarea deșeurilor în zone neautorizate, incendierea deșeurilor sau îngroparea acestora, după caz, potrivit avocat.net.

În situația în care cantitatea sau impactul deșeurilor asupra mediului ori asupra vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor nu poate fi neglijată, se poate aplica pedepsa cu închisoarea de la unu la cinci ani pentru nerespectarea regulilor privind regimul deșeurilor.

În plus, cei care aruncă ilegal deșeuri trebuie să curețe zona și să suporte, pe lângă amenda aplicată, costurile asociate eliminării gunoaielor.

Românii pot accesa programul "Rabla pentru mobilier"

Pentru a scăpa de obiectele casnice precum saltele și mobilier, sau pentru deșeurile rezultate în urma renovărilor sau construcțiilor, trebuie respectate anumite reguli.

Deșeurile provenite din renovarea sau construirea casei, colectarea, sortarea și depozitarea lor se fac contra cost. Recomandarea este de a lua legătura cu operatorul de salubritate din zona în care se află locuința sau cu alte firme specializate din domeniu.

De asemenea, există posibilitatea înscrierii într-unul din programele Rabla pentru mobilier derulat de către mai mulți retaileri din România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.