Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii s-ar putea vaccina cu Sputnik V, leacul rusesc pentru COVID-19: Cererea Moscovei depusă la OMS

Sputnik News
sputnik 5 vaccin

Rusia a depus la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) o cerere de precalificare a primului său vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, Sputnik V, a anunţat marţi Fondul suveran rus, relatează AFP.

Implicat în dezvoltarea acestui vaccin, Fondul suveran a anunţat într-un comunicat că a depus o cerere de ”înregistrare accelerată şi o precalificare” a Sputnik V la OMS, scrie news.ro.

Citește și: Traian Berbeceanu felicită Patriarhia! ‘A fost un succes’

Rusia ”este una dintre primele ţări din lume care cere OMS precalificarea vaccinului său împotriva noului coronavirus”, subliniază autorităţile.

”În contextul pandemiei, înregistrarea accelerată a vaccinului potrivit procedurii (OMS) va face vaccinul rus accesibil tuturor într-un termen mai scurt în comparaţie cu procedurile conveţionale”, se precizează în cmunicat.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot

”O preselecţie reuşită va permite vaccinului SputinK V să fie inclus pe lista medicamentelor folosite de (...) de către ţări la cumpărări angro de medicamente”, se precizează în comunicat.

Rusia a anunţat la începutul lui august că a dezvoltat şi înregistrat ”primul” vaccin împotriva covid-19 pus la punct de Centrul de Cercetare Gamaleia din Moscova împreună cu Ministerul rus al Apărării.

Citește și: Gabriela Firea, revoltată: Nu stiu să propună altceva decât măsuri dure împotriva cetățenilor

În Rusia, înregistrarea de către autorităţi este o etapă prealabilă fazei finale a testelor clinice.

Denumit Sputnik V - o trimitere la primul satelit artificial din Istorie conceput de Uniunea Sovietică -, el a fost primit cu scepticism în lume, mai ales pentru că nu a atins faza finală a testelor la momentul anunţului.

Citește și: Document făcut public de Gheorghe Piperea! Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae l-au denunțat pe Nicușor Dan la DNA

O mare parte a elitei politice a anunţat însă că se vaccinează, iar Vladimir Putin a citat exemplul uneia dintre fiicele sale.

Guvernul rus speră să desfăşoare masiv vaccinul în ţară în lunile următoare.

Citește și: Colegul lui Dan Bittman, reacție dură: Vă spun că am un IQ peste medie. Mie îmi pute ceva și cred că multora la fel

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat luna aceasta că Rusia a înregistrat al doilea vaccin împotriva noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.