Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii s-au săturat să-și piardă ore din viață în trafic, a afirmat președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură la o conferită în domeniu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Lucian Bode

Lucian Bode, președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, spune că românii s-au săturat să piardă sute de ore din viață în trafic și trebuie găsite soluții. Bode a participat la conferința Transportul Urban în Era Digitală, organizată de MEDIAFAX și Coaliția pentru Economia Digitală.

„Trebuie să recunoaștem că România înregistrează în momentul de față un decalaj în ceea ce privește implementarea tehnologiilor inteligente, în domeniul transportului urban, în comparație cu alte state europene, iar pașii care se fac în această direcție sunt încă timizi. Este momentul, așadar, să trecem la faza de analiză, constatare, implementare și acțiune”, a precizat, Lucian Bode, președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, în cadrul Conferinței „Transportul Urban în Era Digitală”, organizată de MEDIAFAX și Coaliția pentru Economia Digitală, care a avut loc, marți, la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Bode, românii s-au săturat să piardă sute de ore din viața lor în ambuteiaje.

„Cred că transportul urban al viitorului poate fi construit doar cu un parteneriat corect între mediul instituțional și cel privat, pentru dezvoltarea de noi servicii de transport public inovative. Orașele în care trăim au un ritm de viață trepidant, timpul a devenit o resursă prețioasă, iar autoritățile locale resimt presiunea pusă de cetățeni, care nu mai vor să-și piardă zeci sau sute de ore din viața lor în blocaje, în trafic, dar mai ales vor soluții inteligente la problemele cu care se confruntă în zbuciumul cotidian”, a mai precizat Bode.

Potrivit șefului Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Parlamentul României, foarte multe proiecte de infrastructură din țara noastră sunt blocate de contestații sau din alte motive, acesta menționând Linia de tren Gara de Nord – Otopeni sau Magistrala Drumul Taberei, care au ani de întârziere sau sunt blocate în diverse puncte ale contractelor.

„Ca să putem îmbunătăți aceste etape, fiecare trebui să-și facă treaba lui. Noi, în Parlament, Legislativul, am modificat Legea Achizițiilor pentru a descuraja contestatarii de serviciu (...) Sunt 10-15 constructori mari și lați pe care îi găsim în toate marile proiecte, și pe rutier, și pe feroviar și la metrou. Dar trist este că România a pierdut la Curtea de Arbitraj procese de peste un miliard de euro. Este anormal să găsim în aceste firme care reprezintă constructorii, foști angajați ai CNADNR care să spună <>. Vă imaginați că se întâmplă și astfel de lucruri?”, a mai precizat Bode în cadrul Conferinței „Transportul Urban în Era Digitală”, organizată de Mediafax și Coaliția pentru Economia Digitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.