Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii s-au speriat când au văzut că sunt vaccinați cu Comirnaty: CNCAV lămurește misterul

comirnaty

Mai multe persoane care merg la vaccin și știu că trebuie să li se administreze vaccin produs de Pfizer / BioNTech sunt induși în eroare de faptul că pe fiolă scrie „Comirnaty”. Reprezentanții CNCAV îi liniștesc spunând că una este firma, și cealaltă denumirea vaccinului.

„- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.

- Este în regulă, Pfizer o să primiți.

- Dar pe sticluță scrie Comirnaty!”, este un dialog des întâlnit în centrele devaccinare în care este administrat vaccinul Pfizer, iar sâmbătă a fost prezentat de reprezentanții Campaniei Naționale de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), pe pagina de Facebook.

Cei de la CNCAV explică de unde apare confuzia dintre Pfizer, BioNTech și Comirnaty.

„De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty. (...) Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer. Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului”, arată cei de la CNCAV pe pagina de Facebook.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate 2.065.575 de persoane, dintre care 1.138.301 de persoane au primit ambele doze de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.