Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii și-au pus piatră de temelie pentru o nouă biserică, la Klagenfurt, de ziua Austriei

basilica.ro
sfintire piatra de temelie prima biserica romaneasca

De Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, sărbătoare care coincide cu Ziua Națională a Austriei, s-a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică românească în capitala de land cea mai sudică a țării, orașul Klagenfurt.

Parohia din Klagenfurt este ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și slujită de preotul Visarion Viorel Ipati. A fost înființată în anul 2008. În perioada de început, slujbele religioase au fost găzduite de parohia ortodoxă sârbă, iar apoi s-a obținut acordul de a utiliza pentru slujbe un lăcaș de cult al Bisericii Romano-Catolice, Kreuzberglkirche, conform basilica.ro.

Peste ani, nevoile parohiei s-au amplificat și s-a decis achiziționarea unui teren pe care să se construiască un locaș de închinare propriu cu anexele necesare. Au fost obținute și avizele necesare pentru începerea lucrărilor

În acest context, Mitropolitul Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a oficiat marți, 26 octombrie 2021, Sfânta Liturghie de hram și slujba de punere a pietrei de temelie.

În ciuda vremii reci, clerici și credincioși, autorități, dar și reprezentanți ai altor culte au participat la slujbele oficiate afară, pe terenul viitoarei biserici românești. Dimineață, la începutul Utreniei, temperatura din Klagenfurt era de numai 3º C.

”Toate bisericile s-au construit în perioade dificile

Mitropolitul Serafim l-a încurajat pe paroh să poată duce mai departe proiectul solicitant al construcției unei noi biserici, lucru extrem de dificil având în vedere creșterea prețurilor la materialele de construcție și actuala pandemie.

Ierarhul a subliniat că toate bisericile ridicate până acum s-au construit în perioade dificile și nu numai cu sprijinul enoriașilor arondați parohiei respective, ci prin eforturile mai multor credincioși, indiferent de regiunea în care locuiesc, având conștiința că aduc astfel ofrandă lui Dumnezeu și că vor fi pomeniți permanent la sfintele slujbe.

Cei ce doresc să sprijine acest proiect o pot face prin donații la:

Beneficiar: Pfarre „Hl Märtyrer Dimitrios“

Banca: Die Kärntner SPARKASSE

IBAN: AT03 2070 6044 0035 3829

BIC/Swift: KSPKAT2KXXX

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.