Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii sunt cei mai fericiți oameni din regiune, iar moldovenii, mai fericiți decât rușii (raport)

World happiness report 2023
harta fericirii

Cetățenii din Republica Moldova sunt mai fericiți decât rușii sau ucrainenii, dar mai nefericiți decât românii. Potrivit Raportului Mondial al Fericirii, Republica Moldova se află pe loc 63 din țările cu cei mai fericiți oameni. România se află pe locul 24, Rusia se află pe locul 70, iar Ucraina se află pe locul 92.

În harta raportului este prezentată o imagine globală a satisfacției în viață din întreaga lume. Aceasta folosește Raportul Mondial al Fericirii, o sondare anuală cu privire la cât de mulțumiți sunt cetățenii din întreaga lume, pentru a realiza harta celor mai fericiți și celor mai puțin fericite țări din lume, transmite Știri.md.

content-image

Pentru a crea indicele pe care se bazează harta, cercetătorii pur și simplu au întrebat oamenii cât de mulțumiți sunt de viața lor. Punctele au fost acordate folosind aceste răspunsuri autodeclarate de la oamenii care trăiesc în diferite țări, precum și factori ai calității vieții.

Astfel, au fost realizate sondaje în 137 de țări din întreaga lume, iar pe primul loc se află Finlanda, care este urmată de Danemarca și Islanda. Topul este urmat de Israel, Țările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveția, Luxemburg și Noua Zeelandă.

SUA se află pe locul 15, Germania pe locul 16. Italia, unde trăiesc și lucrează mulți cetățeni din R. Moldova, se află pe locul 33.

Cei mai nefericiți oameni din lume trăiesc în Afganistan, Liban și Sierra Leone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.