Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii sunt FRAIERII Europei? Cehia vrea să introducă testele PCR obligatorii, dar companiile le vor DECONTA de la asigurări

Medlife
test PCR covid

Noul guvern din Republica Cehă a înaintat o propunere care prevede obligarea companiilor de a realiza două teste pe săptămână pentru coronavirus de tip PCR pentru toţi angajaţii, inclusiv cei care au primit doza booster, a informat miercuri ministrul sănătăţii, Vlastimil Valek, transmite EFE.

Pentru ca procedura să fie inclusă în asigurarea medicală este nevoie de avizul patronatului şi al sindicatelor, precum şi de cel al companiilor de asigurări. Executivul doreşte ca măsura să intre în vigoare cât mai repede, pentru ca primele teste PCR obligatorii să poată fi realizate la 17 ianuarie, a menţionat Valek într-o conferinţă de presă. Ministrul ceh a apreciat că valul de infectări cu varianta Omicron, foarte contagioasă, "ar urma să se producă între ultima săptămână din ianuarie şi prima din februarie" şi a recomandat ca testele să fie făcute "o dată la trei zile".

În prezent, sunt obligaţi să-şi facă un test PCR pe săptămână doar acei angajaţi care nu au schema completă de vaccinare sau care nu au făcut boala în ultimele şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.