Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii, tot mai înghesuiţi: Suprafaţa medie a locuinţelor livrate în 2019 este cea mai mică din ultimii 20 de ani

Facebook
locuinte sociale

Datele Institutului Naţional de Statistică, analizate de Ziarul Financiar, arată că românii sunt tot mai înghesuiţi. Suprafaţa medie a locuinţelor livrate în 2019 este cea mai mică din ultimii 20 de ani, respectiv 63 de metri pătrați.

Vlad Vlăsceau, consultant imobiliar, îţi explică cum schimbul de generaţii de cumpărători, care au putere de cumpărare mică, a influenţat acestă situaţie. Aproape 300.000 de români au apelat la programul Prima Casă în 11 ani, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Marius Budăi, fost ministru al Muncii, dă date ALARMANTE: Peste 600.000 de români au rămas ȘOMERI în pandemie

De asemenea, acesta, analizând piaţa imobiliară din Europa, îţi spune că România nu are cea mai mică medie la suprafaţa apartamentelor de bloc. La Paris, de exemplu, media suprafeţelor de garsonieră este de 17mp, iar în România, 20-24mp.

„Astăzi, cei care cumpără locuinţe, sunt majoritari din programul Prima Casă şi astfel de locuinţe de volum trebuie să se încadreze într-un preţ foarte mic, pe care majoritatea să şi-l poată permite. Dezvoltatorii, vâzând care este bugetul aprobat prin Prima Casă, au început să construiască locuinţe care să se încadreze în bugetul programului. Automat, trebuie să reduci suprafaţa”, spune Vlad Vlăsceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.