Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul care a împușcat 3 polițiști și 2 colegi în Spania va fi eutanasiat

breaking news

Românul Marin Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, va fi eutanasiat marți, 23 august, după ce a fost rănit grav într-un atac în care el a împușcat trei polițiști și doi colegi, în localitatea spaniolă Tarragona, informează Mediafax.

Curtea Constituțională a refuzat să admită recursul formulat de rudele victimelor sale împotriva rezoluției Tribunalului din Tarragona, care pe 4 august a autorizat eutanasierea românului.

Astfel, s-a decis și data la care va avea loc eutanasierea românului, respectiv data de 23 august.

Potrivit ABC Spania, magistrații consideră că nu există nicio încălcare a drepturilor fundamentale și nicio semnificație constituțională pentru a opri procesul.

După atacul din decembrie 2021 asupra sediului Securitas din Tarragona, Sabau s-a baricadat într-o fermă unde, înarmat cu diverse arme și o vestă antiglonț, a ignorat avertismentele negociatorilor de a se preda. Atunci, grupul de elită al poliției catalane l-a neutralizat. Din cauza împușcăturilor, trăgătorul a suferit de tetraplegie ireversibilă, i-a fost amputat și un picior și este total dependent.

După ce a fost internat la Spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, el a continuat să ispășească detenția preventivă la Spitalul Penitenciar Tarrasa, unde medicii au spus că acuzatul poate cere eutanasierea, considerând că îndeplinește condițiile de „suferință gravă, cronică și invalidantă”.

Apărarea agenților răniți, din partea sindicatului USPAC, a contestat autorizația, invocând o încălcare a dreptului la o protecție judiciară efectivă, dar Tribunalul de Instrucție 5 din Tarragona a exclus oprirea procesului. Având în vedere acest refuz, avocatul José Antonio Bitos a depus un alt recurs la Tribunalul Provincial, care a ratificat decizia, considerând că un solicitant de eutanasie, anchetat într-un caz penal, „nu are nevoie de autorizație judiciară” pentru a muri.

Potrivit Curții, în acest caz „dreptul la demnitate și integritate fizică și morală al persoanei cercetate trebuie să prevaleze asupra dreptului la ocrotire judiciară efectivă a reclamanților”. În consecință, eutanasierea lui românului Marin Eugen Sabău este un „drept fundamental în ceea ce privește integritatea fizică și morală, demnitatea umană, valoarea superioară a libertății și a libertății ideologice și a conștiinței”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.