Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul care și-a delapidat firma de 1.191 de ori nu va face nici o zi de închisoare

bani

Românul care și-a delapidat firma de 1.191 de ori nu va face nici o zi de închisoare

Un bărbat din Galați a făcut peste o mie de retrageri ilegale de bani din casieria firmei pe care o administra în decursul a șase ani, delapidând societatea cu o sumă uriașă, pe care a cheltuit-o în interes personal.

Tribunalul Galați l-a condamnat pe un om de afaceri din Galați la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru delapidare, anunță adevarul.ro.

Decizia instanței nu este definitivă

Antreprenorul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii pentru a nu ajunge după gratii, care a fost ulterior avizat de instanță pe considerentul că respectă toate elementele prevăzute de lege.

Anchetatorii au stabilit că, în intervalul ianuarie 2010 – mai 2016, firma pe care bărbatul o conducea a obținut venituri considerabile.

În perioada amintită, bărbatul a fost director general al firmei, cu drept de dispoziţie asupra banilor din societate, calitate în care şi-a însuşit 3.065.648,23 lei în interes personal.

Banii au fost ridicați de la casieria societăţii, în perioada 4.01.2010 – 9.05.2016, prin nu mai puțin de 1.191 de operaţiuni ilegale de acordare de avansuri în numerar.

Omul de afaceri și-a forțat angajaţii din subordine să întocmească falsurile intitulate „referate de bani”, în care s-a consemnat că au fost eliberate sume de bani reprezentând avansuri spre decontare, necesare pentru achiziţii de materiale.

„În acest mod, s-a creat din punct de vedere scriptic aparenţa folosirii în interesul societăţii a sumelor de bani ridicate de inculpat, dar însuşite în interes personal”, au stabilit anchetatorii.

În urma încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, omul de afaceri va presta și 70 de zile de muncă în folosul comunității la Biblioteca „V.A. Urechia” din Galați sau la Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Galați.

Instanța a dispus și desființarea celor 1.191 de acte care atestau în mod fals că retragerile de bani s-ar fi făcut în scopul achiziției de materiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.