Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românul prezent lângă Trump explică politica președintelui SUA

time.com
donald trump

Europarlamentarul român Laurențiu Rebega, singurul politician român prezent lângă Trump în campania electorală și în noaptea alegerilor, a dat astăzi asigurări, într-o postare pe Facebook, că noul președinte SUA nu va părăsi NATO. Rebega a făcut aceste afirmații în contextul în care există foarte multe opinii panicarde despre rolul pe care îl va juca noul lider al Americii.

Potrivit lui Rebega, Donald Trump, ”președintele ales de americani nu de sistem” este „cu totul pentru NATO” și nu ia în considerare să părăsească Alianța.

Abia eliberat din închisoare, Giovanni Becali a dat deja un tun imobiliar. Suma este COLOSALĂ

Iată și explicația europarlamentarului român referitor la politica noului președinte al SUA:

”Un mesaj recent al Pentagonului calmează apele agitate de tot felul de analiști politici și experți în securitate mondială, înainte și după alegerea noului președinte american, Donald Trump. „Întărirea prezenței militare americane în Europa continuă pe toate planurile, așa cum au fost concepute cu aliații noștri din NATO și în strânsă consultare cu ei”! Asigurarea a fost dată de Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, și vine pe fondul declarațiilor lui Trump, care susținea, la începutul campaniei sale că, „la nivel de concept, NATO funcționează bine, dar nu la fel de bine ca atunci când a fost înființat”. Înaltul demnitar american s-a exprimat atunci pentru schimbarea distribuției costurilor, dat fiind că America cheltuie foarte mulți bani în interiorul Alianței Nord-Atlantice.

Îngrijorările din sânul Alianței s-au risipit odată cu declarațiile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care l-a felicitat pe Trump pentru victorie și i-a transmis viitorului președinte american că așteaptă cu nerăbdare participarea acestuia la următorul summit NATO din primăvară.

După momentul din martie, Donald Trump - președintele ales de americani nu de sistem! - a subliniat în repetate rânduri că este „cu totul pentru NATO” și nu ia în considerare să părăsească Alianța”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.