Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romfilatelia a lansat emisiunea de mărci poştale 'Curtea de Conturi a României (1992-2022)'

Curtea de Conturi

Romfilatelia a introdus în circulaţie, joi, emisiunea de mărci poştale ''Curtea de Conturi a României (1992-2022)'', cu ocazia aniversării a 30 de ani de la reînfiinţarea instituţiei, a anunţat Cristina Popescu, directorul general al companiei, la conferinţa internaţională "Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit".

Potrivit unui comunicat al companiei, în cadrul emisiunii, alcătuite din două mărci poştale, cu valorile nominale de 10 lei şi 10,50 lei, două minicoli, un bloc dantelat de patru timbre şi un plic prima zi, sunt redate elemente identitare, respectiv siglele oficiale şi aniversare ale instituţiei şi sigle ce prezintă apartenenţa acesteia la organizaţii internaţionale şi clădirea în care instituţia îşi are sediul.

"Înfiinţată în 1864 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Înalta Curte de Conturi a avut un rol semnificativ în dezvoltarea statului român modern. O instituţie menită să vegheze asupra modului de administrare a resurselor financiare ale ţării nu putea lipsi din statul modern care se înfiripa. Constituţia României din 1991 a repus Curtea de Conturi în ansamblul instituţiilor esenţiale ale statului democratic, după o perioadă de desfiinţare. Legea privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi a fost adoptată şi promulgată apoi de Preşedintele României, în 8 septembrie 1992. În prezent, Curtea de Conturi parcurge un amplu proces de modernizare care implică transformarea instituţională prin modificarea cadrului normativ specific şi definirea de obiective strategice care să îi ghideze activitatea în anii ce vor urma. Romfilatelia mulţumeşte reprezentanţilor Curţii de Conturi a României pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poştale", se spune în comunicat, informează Agerpres.

Emisiunea va fi disponibilă de joi, 8 septembrie, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online al companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.