Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a ales praful de încă un mega-proiect: Romgaz a anunțat că a reziliat contractul pentru construcţia centralei termoelectrice de la Iernut

Romgaz

Saga prelungirii suspendărilor de reziliere a luat sfârşit: Romgaz nu ajunge la nicio soluţie cu spaniolii de la la Duro Felguera şi Romelectro pentru construcţia centralei de la Iernut şi reziliează contractul.

Vineri seară, producătorul de gaze naturale Romgaz a anunţat la bursa de la Bucureşti că a a reziliat cu spaniolii de la Duro Felguera şi cu Romelectro contractul pentru construcţia centralei termoelectrice de la Iernut, decizie motivată “de nefinalizarea în termen, de către executant, a lucrărilor de construcţii şi punere în funcţiune a obiectivului de investiţii”, scrie Ziarul Financiar.

“Rezilierea Contractului de lucrări nr. 13384/2016, începând cu data de 17 iunie 2021, a intervenit ca urmare a împlinirii termenului de suspendare a notificării de reziliere, fără ca părţile să fi ajuns la agreerea unei soluţii care să asigure finalizarea şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii, în termen cât mai scurt posibil”, se arată la bursă.

În ultimele săptămâni, Romgaz a anunţat de câteva ori la bursă că va prelungi suspendarea notificării de reziliere a contractului de execuţie pentru centrala de la Iernut încheiat cu spaniolii de la Duro Felguera şi Romelectro.

Cele două parţi sunt în conflict de la începutul lunii aprilie când Romgaz a decis unilateral rezilierea contractului pe fondul întârzierilor. Imediat, compania a fost dată în judecată de contractori, aşa că Romgaz a revenit asupra deciziei, suspendând-o. De atunci au urmat mai multe prelungiri ale suspendării, timp în care lucrările au bătut pasul pe loc.

Proiectul centralei de la Iernut a fost atribuit de Romgaz în 2016, termenul iniţial pentru livrarea investiţiei fiind 2019. Din valoarea de 269 milioane de euro a contractului, 69 de milioane de euro vin prin intermediul Planului Naţional de Investiţii, bani care, în absenţa unui acord, ar fi trebuit returnaţi de companie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.