Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romgaz SA Mediaş vrea să angajeze o casă de avocatură pentru procesele cu propriii angajaţi

Romgaz

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaş vrea să angajeze o casă de avocatură pentru a reprezenta compania în procesele pe care le are cu administratorii ei, cu actualii sau foştii directori, precum şi cu propriii consilieri juridici, potrivit documentelor oficiale ale companiei, scrie Agerpres.

Propunerea va fi discutată în şedinţa din 25 aprilie a Adunării Generale a Acţionarilor. 

Producătorul de gaze caută o firmă care să aibă avocaţi specializaţi în diferite domenii: dreptul muncii, drept penal, fiscal, civil. 

Reprezentanţii companiei argumentează că Romgaz este parte vătămată şi parte civilă în mai multe procese penale în care sunt implicaţi foşti şi actuali angajaţi, foşti şi actuali directori, iar din sindicatul Romgaz fac parte şi consilierii juridici ai societăţii. 

"În cazul în care, pe rolul instanţelor de judecată, s-ar afla spre soluţionare dosare având ca părţi procesuale SNGN Romgaz SA, pe de o parte, şi Sindicatul, pe de altă parte, iar reprezentarea societăţii ar fi asigurată de proprii consilieri juridici, ar putea exista suspiciunea unei lipse de obiectivitate în exercitarea profesiei de consilier din partea consilierilor juridici, care sunt şi membri de sindicat", se arată într-un referat pentru motivarea propunerii.

Citește și: Poliția Animalelor a salvat 41 de pisici care erau ținute de ani de zile la limita supraviețuirii

Astfel, angajarea unor avocaţi din afara companiei preîntâmpină situaţiile în care consilierii juridici, în calitate de angajaţi ai societăţii, sunt obligaţi profesional să susţină o cauză în contradicţie cu propriile interese promovate de organizaţia sindicală. 

"Mai mult, nu este etic şi moral ca un consilier juridic să instrumenteze/să gestioneze împotriva unui coleg al său, împotriva directorilor/foştilor directori/administratorilor societăţii", potrivit sursei menţionate. 

Romgaz S.A. este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale în România, principalele segmente ale activităţii sale fiind explorarea, producţia de gaze naturale şi furnizarea de gaze naturale, înmagazinarea de gaze şi producerea de energie electrică. 

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din acţiunile companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.