Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romgaz va încheia un act adiţional împreună cu Duro Felguera - Romelectro pentru continuarea lucrărilor de la termocentrala de la Iernut

Romgaz

Producătorul de gaze Romgaz a anunţat vineri că a prelungit până pe 2 iunie suspendarea notificării de reziliere a contractului pentru termocentrala de la Iernut, de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze. Însă până la 2 iunie va încheia împreună cu constructorul, asocierea Duro Felguera - Romelectro, un act adiţional, la contractul de lucrări, pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor, scrie News.ro.

"În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 şi art. 234 alin. (1), din Regulamentul A.S.F. nr. 5/2018, Romgaz informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în data de 20 mai 2021, a prelungit suspendarea notificării de reziliere a contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcţia unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, până la data de 2 iunie 2021. Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a contractului de lucrări nr. 13384/2016 a fost luată ca urmare a încheierii unui memorandum prin care părţile au stabilit condiţiile în care lucrările ce fac obiectul contractului de lucrări pot fi continuate şi finalizate şi prin care şi-au asumat angajamentul de a depune toate diligenţele necesare pentru obtinerea aprobărilor corporative şi încheierea, până la data de 2 iunie 2021, a unui act aditional, la contractul de lucrări, pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor", anunţă Romgaz.

Compania a anunţat pe 2 aprilie că a transmis asocierii Duro Felguera - Romelectro notificarea de reziliere a contactului, din cauză că asocierea nu a executat, în termen, obligaţiile contractuale. Ulterior, pe 9 aprilie, Romgaz a anunţat că suspendă pentru 14 zile notificarea de reziliere a contractului de lucrări privind dezvoltarea CTE Iernut. Iar pe 23 aprilie compania de stat a anunţat că suspendarea notificării de reziliere a fost prelungită până la 7 mai.

Romgaz anunţa în decembrie 2020 că nu prelungeşte termenul solicitat de Duro Felguera şi Romelectro pentru finalizarea construcţiei termocentralei de la Iernut. Lucrările pentru construirea termocentralei de la Iernut, cu o capacitate de 430 MW, erau oricum în întârziere, iar contractul a expirat la 26 decembrie 2020.

În 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.

Termocentrala pe gaze de la Iernut urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2019, potrivit graficului iniţial. Centrala va avea o capacitate instalată de 430 MW.

Echipamentele principale şi ingineria de bază urmau să fie furnizate de Duro Felguera, iar Romelectro să se ocupe de lucrările de construcţii - montaj, de partea de inginerie de detaliu şi livrarea echipamentelor auxiliare.

Romgaz a preluat termocentrala actuală de la Iernut în 2013 de la producătorul de energie termică Elcen pentru stingerea unei datorii de 653 milioane lei.

Grupul Romgaz a înregistrat în primul trimestru al anului un profit net de 463,8 milioane lei, în scădere cu 19% faţă de primul trimestru al anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a scăzut cu peste 7%, la 1,32 miliarde lei.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.