Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rompetrol a inițiat un proiect prin care alocă 100 de locuri de muncă tinerilor cu vârsta între 18-25 de ani care ies din sistemul de plasament de stat

Rompetrol

Rompetrol alocă 100 de locuri de muncă la nivel naţional tinerilor cu vârsta între 18-25 de ani care ies din sistemul de plasament de stat, potrivit unui comunicat remis luni de Rompetrol Downstream, conform Agerpres.

KMG International, grup din care face parte Rompetrol, a iniţiat acest proiect în cadrul strategiei de sustenabilitate privind reducerea inegalităţilor, oferirea de condiţii de muncă decente şi creşterea economică, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 8 şi 10 ale ONU care vizează incluziunea socială şi şanse egale pentru grupurile vulnerabile.

Proiectul se adresează tinerilor care au absolvit liceul şi oferă poziţii de lucrători comerciali, bucătari sau barista, persoanele interesate putând aplica prin emailuri la adresa angajari@rompetrol.com.

Totodată, pot transmite recomandări de angajare atât ONG-urile care lucrează cu tinerii din sistemul de stat, cât şi direcţiile generale locale de asistenţă socială.

Directorul de HR al KMG International, Gina Cruceru, a explicat că aceste poziţii oferă toate beneficiile incluse într-un contract de angajare.

"Prin intermediul acestui proiect ne dorim să dăm tinerilor posibilitatea de a deveni membri egali ai societăţii, să le arătăm că pot învăţa şi munci, că li se oferă o şansă. Toţi tinerii vor beneficia de pregătire completă şi de tot sprijinul necesar pentru a deveni membri ai echipei Rompetrol; vor avea venituri constante, asigurări de sănătate şi toate beneficiile pe care le oferă un contract de angajare", a declarat reprezentanta KMG International, citată în comunicat.

Potrivit Rompetrol, ca parte a strategiei de Corporate Social Responsability, KMG International sprijină Organizaţia Umanitară Concordia din Prahova, un ONG care lucrează de peste 30 de ani în comunităţile dezavantajate pentru a ajuta copiii şi tinerii să înceapă o nouă viaţă, oferind educaţie şi formare în case de tip familial, centre de zi şi şcoli.

Directorul executiv al organizaţiei, Diana Certan, a subliniat că tinerii care părăsesc sistemul de îngrijire îşi găsesc cu greu un loc de muncă.

"Din cauza discriminării, a poziţiei de start nefavorabile şi a prejudecăţilor puternice, acestor tineri care părăsesc sistemul de plasament de stat le este greu să găsească de lucru şi să îşi câştige existenţa. Pandemia de coronavirus care a afectat întreaga lume, a afectat şi grupurile vulnerabile, venind cu riscuri şi mai mari. Rompetrol este acum o şansă pentru ei, de a obţine locuri de muncă, independenţă şi stabilitate, iar abordarea lor corporativă, de mare impact sistemic, este de apreciat", a declarat directorul executiv al Organizaţiei Umanitare Concordia, citată în comunicat.

Rompetrol Downstream operează o reţea de 165 de staţii la nivel naţional şi are peste 2.600 de angajaţi, persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 71 de ani, dintre care 63% sunt femei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.