Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rompetrol încearcă să se extindă în zona Mării Negre. Kazahii cumpără o companie petrolieră

rompetrol

În ciuda situaţiei dificile cu care se confruntă în România, KazMunaiGas Internaţional (noua denumire a grupului Rompetrol) încearcă să se extindă în zona Mării Negre. Dacă vechile planuri pentru intrarea pe piaţa ucraineană au fost momentat abandonate, din cauza situaţiei politice delicate, kazahii de la Rompetrol se concetrează acum pe piaţa turcă, unde vizează o achiziţie.

STENOGRAME - Acuzațiile grave pe care Vântu i le aduce lui Călin Popescu Tăriceanu

"Strategia noastră este susţinută în mare parte de lanţul nostru valoric şi nu există schimbări majore. Planurile noastre prevedeau investiţii în România, Bulgaria, Georgia, Turcia şi Ucraina. Acestea erau principalele zone de interes pentru noi, pentru că avem logistică şi reţele bune pentru a opera în aceste ţări. Avem un număr destul de mare de produse petroliere pe care le putem muta din zona angro în zona de retail. În fiecare piaţă se întâmplă lucruri diferite, care schimbă mediul de afaceri şi abordarea modului în care derulăm activităţile în aceste ţări. Cea mai mare schimbare este în Ucraina. Este o ţară ce a avut parte de turbulenţe, dar este încă atractivă din punct de vedere al cererii. Riscul comercial în această ţară este însă în acest moment destul de mare. Nu plănuim să facem ceva în viitorul apropiat, dar suntem mereu atenţi, pentru a găsi acel mod sigur în care să abordăm piaţa – eventuali parteneri în guvern, angajamente ferme în ceea ce priveşte furnizarea pe termen lung, lucruri care ne permit să avem o amprentă bună în aceste pieţe. Turcia este de interes pentru noi, deoarece rata maşinilor per locuitor este una dintre cele mai mici din regiune, deci potenţialul în zona de retail este foarte mare", a declarat pentru ECONOMICA.NET Azamat Zhangulov, senior vice-president al KMG Internaţional.

Hackerii ruși lovesc din nou: Sportivi cunoscuți, inclusiv o româncă, DOPAȚI

Deşi şi-au anunţat intenţia, oficialii kazahi sunt destul de zgârciţi în detalii, însă spun că se uită la o listă de 10 companii din Turcia care sunt de interes pentru ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.