Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rompetrol investeşte 6 milioane USD pentru automatizarea sistemelor de livrare a carburanților

rompetrol 2

Grupul KMG International (noua denumire a grupului Rompetrol) a finalizat modernizarea și automatizarea sistemelor de încărcare-descărcare a carburanților din cele 6 depozite din Romania. Partea a unui proiect investitional de peste 6 milioane USD, acesta include si modernizarea pana in 2018 a terminalelor din cadrul rafinăriei Petromidia Năvodari - cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, spun oficialii companiei.

Conform reprezentatilor Rompetrol, implementarea acestui proiect la nivelul depozitelor va determina o scădere cu pana la 30% a timpilor de încărcare–descărcare a carburanților, automatizarea procesului de verificare și emitere a documentelor aferente, precum și reducerea pierderilor, trasabilitatea produselor și gestiune în timp real a stocurilor, conform economica.net.

La finele lui 2015, Grupul a finalizat cu succes implementarea proiectului pilot în cadrul depozitului de carburanți Mogoșoaia, operat de Rompetrol Downstream – divizia de retail a KMG International în România. Inițiat în 2014, acesta asigură o transparență a procesului de transfer a carburanților din rezervoarele depozitului în autocisternele partenerilor, o automatizare a colectării și generării datelor/documentelor aferente livrărilor, dar și o optimizare a timpilor și a programului de încărcare.

De asemenea, proiectul permite și o reducere semnificativă a pierderilor tehnologice, acces securizat prin identificarea automată a autocisternei și a soferului, contribuind și la asigurarea transportului în siguranță al produselor petroliere pe drumurile naționale, prin verificarea documentelor și a licențelor la intrarea în depozit. Astfel, s-au modernizat in cele 6 depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) sistemele de raportare și control a încărcării/descărcării carburanților (benzină, motorină, GPL), a transferului și a trasabilității acestora pe ruta rafinărie – logistica primară (tren, vapoare) – depozite – logistica secundară (autocisterne).

Urmatoarea etapa a proiectului viezeaza modernizarea si automatizarea terminalelor operate de Grup în portul Midia – terminalul de gaz petrolier lichefiat, Dana 4 și Dana 9. Reţeaua de distribuţie a carburanţilor Rompetrol in Romania este formată din 700 de puncte de alimentare (stații Rompetrol, Partener Rompetrol, Rompetrol Expres, baze interne de 9 și 20 mc), 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii, 3 stații de îmbuteliere GPL la Constanța, Arad și Bacău, dar si 8 depozite (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei, Zărnești, Onești și unul în incinta rafinăriei Petromidia).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.