Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romprest, replică pentru Clotilde Armand: vom pune la dispoziția DNA toate documentele

Facebook
clotilde romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a depus la DNA contractul cu cei de la ROMPREST. Compania de salubritate arată că acest contract era deja în posesia procurorilor, după ce compania a făcut plângere penală împotriva primarului, în anul 2020.

Citește și: Avertismentul lansat de Arafat în şedinţa PNL - Pericolul care ameninţă campania de vaccinare (surse)

”Compania ROMPREST Service SA este gata să pună la dispoziția autorităților toate documentele necesare îndeplinirii misiunilor de control, așa cum a făcut-o de fiecare dată când a fost solicitată.

În legătură cu anunțul făcut pe Facebook de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a comunicat că a predat DNA contractul de delegare a gestiunii încheiat în 2008, contract atribuit în urma unei licitații publice deschise în urmă cu 13 ani și încheiat de Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București cu Compania ROMPREST Service SA, precizăm urmatoarele:

Contractul în cauză se află în posesia autorităților judiciare, el fiind deja predat de către ROMPREST, prin plângerea penală pe care compania a depus-o în luna decembrie 2020 împotriva Primarului Sectorului 1.

În luna decembrie 2020, ADP Sector 1, prin încălcarea contractului susmenționat, a încheiat un contract paralel cu o firmă de casă, Blue Planet Services, “în vederea curățării străzilor, aleilor și a celorlalte drumuri publice, pe toata perioada stării de alertă, în condițiile legii.” (activitate inexistentă în terminologia din materia salubrității!).

Așa zisul prejudiciu menționat de primarul în funcție, respectiv 117 milioane de lei, este invocat în cadrul unei Decizii a Curții de Conturi în urma unui control efectuat la Primăria Sectorului 1 în anul 2016. Primăria, instituția supusă controlului, nu a contestat în termen Decizia și a folosit-o ulterior pentru a ataca în instanță un act adițional încheiat în anul 2012 la contractul de delegare al Romprest, instanțele de judecată competente respingând definitiv cererea formulată împotriva Romprest.

Toate sumele plătite către ROMPREST au fost acceptate la plată de catre autoritatea locală în conformitate cu prevederile contractului de delegare și ale actelor adiționale la acesta, toate aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 1. Toate prestațiile au fost confirmate iar facturile, emise pe baza proceselor verbale, au fost aprobate la plată și certificate de direcțiile primăriei abilitate în acest scop.

Compania ROMPREST Service SA nu a primit până la această oră nicio solicitare din partea autorităților de control, dar rămâne la dispoziția acestora pentru a oferi orice documente și explicații necesare.

Cerem Primarului Clotilde Armand să pună capăt campaniei de defăimare lansate la adresa Compania ROMPREST Service SA, care aduce grave prejudicii societății în relațiile cu partenerii contractuali. Ieșirile publice denigratoare ale Primarului Sectorului 1, ca și întâlnirea pe care a avut-o Clotilde Armand cu infractorul Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, și interpușii acestuia, care încearcă de câteva luni să preia controlul asupra societății folosindu-se de falsuri, de trafic de influență și de televiziunea proprie, sunt parte a unei campanii lansate împotriva companiei ROMPREST și cerem autorităților competente să cerceteze cu celeritate legăturile actualului Primar cu grupul infracțional pe care îI creditează în mod fățiș.”, arată un comunicat al ROMPREST.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.