Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romsilva, de Ziua Naţională a Pădurilor: În ultimii cinci ani, s-au regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, fiind ultilizaţi ci

romsilva

Romsilva anunţă, luni, de Ziua Naţională a Pădurilor, că, în ultimii cinci ani, s-au regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, fiind ultilizaţi circa 132 milioane de puieţi. În campania de împădurire din acest an, potrivit news.ro.

”Marcăm astăzi, 25 martie, Ziua Naţională a Pădurilor, sărbătoare naţională instituită în urmă cu şapte ani cu scopul de a creştere gradul de responsabilizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare. Evenimentele prilejuite de Ziua Naţională a Pădurilor se desfăşoară în cadrul «Lunii plantării arborilor», care are loc, în fiecare an, între 15 martie şi 15 aprilie”, au transmis, luni, reprezentanţii Romsilva, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestora, în această campanie de împăduriri de primăvară, care se suprapune parţial cu ”Luna Plantării Arborilor”, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va planta 23 de milioane de puieţi forestieri în fondul forestier proprietatea publică a statului şi va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

”În ultimii cinci ani, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale şi 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri şi completări, fiind ultilizaţi circa 132 milioane de puieţi forestieri, produşi în pepinierele silvice proprii”, a mai transmis Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.