Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roşia Montană în Patrimoniul UNESCO/Tanczos Barna: Această valoare culturală poate fi exploatată prin turism

Facebook
Tanczos Barna

- Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, consideră că înscrierea Peisajului cultural minier Roşia Montană în Lista Patrimoniului Mondial reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea turismului în zonă.

"Este o recunoaştere a valorii culturale pe care o deţinem noi, este o recunoaştere mondială, va genera un interes deosebit pe plan mondial pentru aceste valori culturale şi sper că va fi o nouă resursă, un nou început pentru această zonă, unde (...) această valoare culturală poate fi exploatată prin turism, prin activităţi care vor produce bani în zona respectivă", a declarat ministrul marţi, în timpul unei vizite de lucru în judeţul Alba.

El le-a transmis celor nemulţumiţi că ar trebui să privească această decizie ca pe o şansă pentru locuitorii din zonă, informează Agerpres.

"Prezentarea dosarului 'Roşia Montană' a fost asumată la nivel guvernamental, în coaliţie, avem şi rezultatul, este un rezultat pozitiv şi mergem mai departe cu acest lucru. (...) Celor care sunt nemulţumiţi, probabil din motive de activitate economică şi de asigurare a traiului zilnic în această regiune, le spun că este o resursă nouă care trebuie exploatată raţional şi eficient, astfel încât să transformăm într-un avantaj această recunoaştere mondială a galeriilor romane de acolo", a mai spus ministrul Mediului.

Peisajul cultural minier Roşia Montană a fost înscris, marţi, în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Decizia a fost luată, prin consens, de Comitetul Patrimoniului Mondial în cea de a 44-a sa sesiune, extinsă, de la Fouzhou, China, ce se desfăşoară online în perioada 16 - 31 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.