Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Roskomnadzor-ul din Rusia amenință direct presa din România: știrea care a inflamat Moscova/ Document

Roskomnadzor-ul, organul care se ocupă de libertatea presei din Rusia sau, mai bine zis, de cenzura presei din Rusia, a trimis o scrisoare către publicația Evenimentul Zilei, din România. Rușii se arată extrem de deranjați pentru că EvZ a publicat pe site documentele personale ale colonelului rus Andrei Stesev, ucis în timpul luptelor din Ucraina.

Nemulțumiți de faptul că datele personale ale colonelului au fost publicate în mass-media, reprezentanții Roskomnadzor-ului au trimis prin mail și prin poșta redacției un avertisment.

Dan Andronic, șeful EvZ, comentează ironic toată această poveste.

”Inițial nu am dat atenție acestei adrese, venită pe email, m-a amuzat absurditatea ei evidentă, apoi văzând că nu avem nici o reacție, ne-au trimis-o și prin poștă, cu confirmare de primire. Am citit-o mai atent și am decis să o facem publică. Pentru că mi se pare în primul rând o amenințare. Apoi o dovadă de ipocrizie demnă de analele istoriei. Să invadezi o țară și să fii deranjat că apar datele personale, fotografia și livretul militar al unui colonel din armata rusă, ucis în luptă, este un exemplu de univers paralel în care trăiesc rușii sub Țarul de la Kremlin. Mai ales că sunt foarte puțin deranjați de victimele civile ale bombardamentelor sălbatice la care supun Ucraina.

Iar totul se face în numele respectării „drepturile și libertățile umane și civile în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv protecția dreptului la viața privată și a familiei”. Așa scrie în adresă așa citim! Deși este incredibil.

Cum poate pune pe hârtie o asemenea minciună un reprezentant al administrației de la Moscova nu mă mai miră. Dar aroganța de a trimite un asemenea avertisment unei redacții, direct directorului general, întregii redacții, reprezintă un semnal pe care trebuie să-l înțelegem la adevărata lui valoare: Mâna lungă a Moscovei va ajunge și la București!”, scrie Dan Andronic, în Evenimentul Zilei.

Adresa trimisă de Roskomnadzor

Stimaţi domni,

 

7 Kitaygorodsk iy Proyezd, bldg. 2, Moscova 109992, Rusia

Tel: *7 (495) 983 33-93 Fax: *7 (495) 587-44-68

E-mail: rsoc in/rkn.gov.ru

 

SC EDITURA

EVENIMENTUL SI CAPITAL

S.R.L

 

Bd.Marasti nr. 65-67, Romexpo (intrarea B), Pavilionul G4, sector 1, cod 011465,

Bucuresti

 

către: dan.andronic@evz.ro, secretariat@evzgroup.ro, site@evz.ro

 

Federația Rusă pune un accent deosebit pe drepturile și libertățile umane și civile în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, inclusiv protecția dreptului la viața privată și a familiei. La 27 iulie 2006, Legea federală nr. 152-FZ „Cu privire la datele cu caracter personal” a fost adoptată în Federația Rusă (în continuare – Legea federală „Cu privire la datele cu caracter personal”).

 

Scopul Legii federale „Cu privire la datele cu caracter personal” este de a proteja drepturile și libertățile persoanelor în ceea ce privește prelucrarea datelor lor personale, inclusiv protecția dreptului la viața privată și a familiei.

 

Conform legislației ruse, Serviciul Federal de Supraveghere din Sfera telecomunicațiilor, tehnologiilor informaționale și comunicațiilor de masă este autorizat să protejeze drepturile persoanelor vizate de date cu caracter personal (în continuare – organism autorizat, Roskomnadzor).

 

Conform articolului 17 din Legea federală „Cu privire la datele cu caracter personal”, în cazul în care un subiect al informațiilor cu caracter personal consideră că un operator efectuează prelucrarea datelor sale cu caracter personal cu încălcarea cerințelor Legii federale „Cu privire la datele cu caracter personal” sau îi încalcă în alt mod. drepturile și libertățile sale, subiectul datelor cu caracter personal are dreptul de a contesta actele sau omisiunile operatorului la organismul autorizat privind protecția drepturilor persoanelor vizate.

 

Dându-și seama de acest drept, Roskomnadzor a primit o scrisoare de asistenta in ștergerea datelor cu caracter personal postata pe pagina de Internet (https://evz.ro/rebelii-l-au-lichidat-pe-un-important-colonel-al-armatei-ruse-inaltul -oficial-militar-a-fost-implicit-intr-un-schimb-de-focuri.html) fără acordul corespunzător.

 

În cadrul analizei contestației de către Roskomnadzor, s-a constatat că datele personale ale A.V. Stesev (nume, prenume, patronim, imagine fotografică, activitate profesională) au fost postate pe pagina de internet fără acordul corespunzător.

 

Pentru a asigura protecția drepturilor subiectului datelor cu caracter personal, Roskomnadzor, reprezentând interesele cetățenilor Federației Ruse în temeiul legii, solicită asistență pentru ștergerea datelor cu caracter personal ale A.V. Stesev de pe pagina de internet.

 

Vă rugăm să ne informați despre rezultatele examinării cererii prin e-mail la rsoc in@rkn.gov.ru sau trimiteți o scrisoare la adresa Kitaygorodsky proezd 7, p. 2, Moscova, Rusia, 109992.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.