Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rotațiile operaționale ale forțelor ruse vor susține probabil ritmul ofensiv în estul Ucrainei (ISW)

newnationalism.com
razboi ucraina

Capacitatea Rusiei de rotații operaționale este de așteptat să susțină ritmul ofensivelor localizate în estul Ucrainei pe termen scurt, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în cea mai recentă actualizare din 11 ianuarie.

Experții notează, totuși, că nu este clar dacă forțele ruse vor putea efectua rotații eficiente pe termen lung sau în cazul intensificării eforturilor ofensive rusești sau al unei operațiuni de contraofensivă ucraineană semnificativă.

Utilizarea strategică a rotațiilor operaționale de către Rusia servește la atenuarea deteriorării treptate a forțelor de atac, care altfel ar putea duce la punctul culminant al eforturilor ofensive rusești în timp. În timp ce diverși factori operaționali au jucat istoric un rol în punctul culminant al ofensivelor rusești în Ucraina, limitările asupra forței de muncă și a formațiunilor eficiente în luptă au fost în mod constant un factor principal care contribuie.

„Forțele ruse desfășoară în mare parte atacuri cu infanterie grea în Ucraina cu grupuri de asalt care nu necesită neapărat cantități mari de echipamente sau niveluri ridicate de pregătire”, a spus ISW. Aparatul de generare a forțelor ruse „pare să completeze pierderile în Ucraina cu personal slab pregătit și relativ ineficient de luptă”, pe care comandamentul rus l-a considerat suficient pentru atacurile frontale de rutină de uzură.

Aceste atacuri, conform ISW, încă nu au avut ca rezultat „câștiguri mai mult decât marginale ale Rusiei în Ucraina” de la începutul lunii octombrie 2023 și este puțin probabil ca forțele ruse să le poată continua la nesfârșit într-un mod care să le permită rușilor să convertească succesele tactice. în rezultate semnificative din punct de vedere operațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.