Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Routerul tău devine lent? Iată un truc simplu care poate crește rapiditatea WiFi-ului

avg.com
router wi-fi

Un truc simplu poate crește viteza WiFi-ului. Specialiștii de la un furnizor de internet au explicat care este motivul pentru care routerul devine lent.

Motivul pentru care scade viteza internetului

Conform specialiștilor de la furnizorul de internet CenturyLink, la fel ca smartphone-ul, tabletă sau laptopul, routerul are un procesor central, memorie și un sistem de operare, iar cache-ul îl poate face să devină foarte lent dacă nu este șters pentru o perioadă, potrivit playtech.ro.

„Cu routerele pornite și care funcționează în mod obișnuit 24 de ore din 24, 7 zile din 7, e normal să se supraîncalzească aparatul. Avem tendința de a le solicita mai mult, decât majoritatea celorlalte dispozitive electronice personale. Probabil că singura excepție sunt telefoanele noastre mobile.”, au explicat aceștia.

La fel ca orice computer sau laptop, un router WiFi cu control parental stochează memoria cache și informații de rețea. În cazul în care este stocată o eroare în cache, aceasta poate duce la defecțiuni ale routerului și chiar la întreruperea conexiunilor la internet. În plus, dacă nu este șters cache-ul o perioadă, routerul devine lent.

Trucul pentru creșterea vitezei internetului

Prin urmare, specialiștii spun că trucul pentru creșterea vitezei internetului este ștergerea cache-ului în mod regulat. Aceștia recomandă o repornire a routerului în fiecare zi.

„Acest lucru este uneori numit ciclu de putere. Repornirea routerului curăță memoria pe termen scurt a dispozitivului (numită și „cache”) pentru ca acesta să funcționeze mai bine.

De asemenea, permite routerului să reselecteze canalul cel mai puțin aglomerat pentru fiecare frecvență. Ceea ce înseamnă automat și o conexiune mai puternică la dispozitivele voastre.”, au explicat experții.

Routerul poate fi repornit manual prin simpla deconectare de la priză, apăsând butonul de oprire de la prelungitor sau deconectând ștecherul ori doar apăsând butonul de oprire de pe partea laterală a dispozitivului.

Repornirea routerului trebuie să fie făcută abia după un minut de așteptare. Pornirea lui și reconectarea la rețea va dura câteva minute.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.