Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb a condus cea de-a doua rundă de negocieri politice cu Parlamentul European, sub Președinția română a Consiliului UE

MFE
Rovana Plumb

Astăzi, 26 februarie 2019, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a luat parte la cea de-a doua rundă de negocieri politice privind regulamentul comun dedicat fondurilor europene alocate prin Politica de Coeziune în următoarea perioada de programare (2021-2027).

Parlamentul European și Consiliul UE au negociat, astăzi, prevederile legate de viitoarele obiective politice dar și acordul de parteneriat care se referă la implementarea viitoarelor fonduri europene de care vor beneficia Statele Membre UE după anul 2021.

Citește și: Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Meciul pierdut azi

Rovana Plumb a negociat, așadar, poziția Consiliului UE in baza mandatului agreat la nivelul Statelor Membre, arătând că "pentru Președinția Consiliului UE, exercitată de Romania, este important ca Parlamentul European și Consiliul UE sa ajungă la o înțelegere comuna pe acele elemente care ajuta autoritățile naționale sa demareze pregătirea viitoarelor Acorduri și Programe, astfel încât implementarea proiectelor finanțate din bani europeni să se realizeze fără întârzieri de la 1 ianuarie 2021".

Rovana Plumb a mai adăugat că "atât Consiliul UE, cât și Parlamentul European au o resposabilitate majoră în definirea obiectivelor politice pentru asigurarea investițiilor și, odată cu acestea, a unei simplificari si flexibilitati sporite în programare. In final, scopul nostru declarat este să ne asigurăm că banii europeni vor continua să sprijine în viitor dezvoltarea regiunilor și ţărilor membre, cetățenii noștri și nevoile lor".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.