Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb: 'Am reușit să finalizăm cea de-a două fază a investiției care are drept stoparea fenomenului de eroziune costieră'

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a semnat, vineri, cea de-a doua parte a proiectului finanțat din fonduri europene „Reducerea eroziunii costiere”, care prevede mărirea suprafeței plajelor României cu 226 de hectare și reabilitarea acestora pe o lungime de 30 de km, scrie Mediafax.

Vineri a avut loc, la Guvern, ceremonia de semnare a proiectului „Reducerea eroziunii costiere Faza a II a”. Din partea Ministerului Fondurilor Europene a semnat ministrul Rovana Plumb, iar din partea beneficiarului Administrația Națională Apele Române a semnat directorul general Victor Sandu. La ceremonie au participat și premierul Viorica Dăncilă și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Premierul a anunțat că proiectul face parte din contractul de finanțare în valoare de 710 milioane de euro, susținut prin programul „Infrastructura Mare”. De asemenea, premierul a anunțat care vor fi localitățile care vor beneficia de reabilitare.

„Din această strategie de dezvoltare face parte și proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare în valoare de aproape 710 milioane de euro, fără TVA, susținut prin programul operațional -Infrastructură Mare-. Suntem conștienți de efectele pe care procesul de eroziune a litoralului Mării Negre accentuat în ultimii ani le are asupra zonei și asupra turismului românesc. În aceste condiții găsirea unor soluții pentru stoparea eroziunii de pe țărmul românesc este cu atât mai importantă. Lucrările vizează investiții în 10 localități din județul Constanța și reabilitarea plajelor pe o lungime de peste 30 de km. Îi felicit pe colegii mei pentru că prin eforturile lor suntem astăzi cu un ps mai aproape de realizarea acestui obiectiv. Administrația Națională Apele Române, beneficiar al acestui proiect, va avea un sprijin constant în Guvernul României pentru ca lucrările să se facă în termenul estimat de cinci ani. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect”, a declarat Viorica Dăncilă, la Guvern.

Citește și: Efect INCREDIBIL! Ce se întâmplă dacă mănânci două banane pe zi

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anunțat că proiectul prevede mărirea suprafeței plajelor din România cu 226 de hectare.

„Am reușit să finalizăm cea de-a două fază a investiției care are drept stoparea fenomenului de eroziune costieră, dar în același timp, dezvoltarea turismului cu impact socio-economic pentru România, pentru cetățeni. Pentru mine semnarea celei de-a doua faze a acestei investiții reprezintă mult și sunt foarte atașată de această investiție, dat fiind faptul că ea a început, ca primă fază a investiției, în 2012 când eram ministrul al Mediului și s-a terminat iată anul acesta în martie, iar începând cu anul viitor începem efectiv construcția privind investiția în faza a doua. (...) Sunt convinsă această investiție care va fi finalizată în cinci ani de zile va aduce o valoare adăugată prin finanțare europeană pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea României”, a afirmat Rovana Plumb.

Și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a afrimat: „Acest proiect nu știu dacă este cel mai mare, dar cu siguranță este printre cele mai mari derulate în România pe fonduri europene”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.