Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb, explicație NEAȘTEPTATĂ după circul din CEX-ul PSD: Erau lacrimi de bucurie!

Guvern
rovana plumb

Eurodeputatul Rovana Plumb a declarat miercuri că demisia Vioricăi Dăncilă de la conducerea Partidului Social Democrat nu a fost influenţată de nimeni din organizaţie şi că în Comitetul Executiv al partidului au curs „lacrimi de iubire şi lacrimi pentru că s-a muncit enorm de mult şi s-a pierdut la acest scor”, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Procurorul care a ținut poliția la POARTA lui Dincă , audiat de URGENȚĂ la CSM

 

Despre demisia lui Dăncilă ea a spus că „nu trebuie să o convingă cineva să facă un pas înapoi sau un pas înainte”.

„Sigur că se ascultă multe păreri, dar doamna Dăncilă e un om demn, care, din punct de vedere politic, ştie când să facă un pas înainte sau înapoi. A considerat că trebuie să facă un pas înapoi. Lucru acesta l-a şi făcut”, a declarat Plumb la finalul votului pentru noua Comisie Europeană.

Rovana Plumb a lăudat activitatea Vioricăi Dăncilă, despre care a spus că e un om de echipă. „Mi s-a părut normal faţă de activitatea pe care a desfăşurat-o să revină în fruntea organizaţiei de femei, fapt pentru care eu m-am retras”.

Ea a confirmat că Dăncilă a discutat cu Eugen Teodorovici, iar în urma dialogului el a fost cel care s-a răzgândit.

„Doamna Dăncilă din start a spus că îşi depune mandatul. Domnul Teodorovici... prima manifestare, ca să spun aşa, a fost cea de a nu renunţa. Având şi argumente. Până la urmă, lucrurile au intrat într-un firesc politic. (...) Ca în orice familie politică, după ce se pierd alegerile, fiecare ar trebui să îşi spună cuvântul. A fost un moment tensionat, pe care sper să îl depăşim şi să mergem mai puternici înainte... (Au fost, n.r.) Lacrimi de iubire şi lacrimi pentru faptul că s-a muncit enorm de mult, s-au luat măsuri foarte bune şi, totuşi, s-a pierdut la acest scor”.

Legat de votul Colegiului comisarilor europeni, ea a spus: „Am votat pentru Uniunea Europeană. Regret că, din punct de vedere politic, Guvernul PSD a fost schimbat pentru a da un comisar european din partea familiei politice a Popularilor europeni. Consider că acest lucru nu e firesc, nu e fair din punct de vedere politic, pentru că Guvernul PSD a fost unul care a făcut lucruri foarte bune pentru români şi pentru România”.

Ea a continuat: „Ca să ai o miză să schimbi un Guvern şi să ţii Uniunea Europeană o lună şi aproape jumătate blocată numai pentru a dărâma un Guvern şi a fi propus un cmisar din partea familiei politice a Popularilor europeni nu mi se pare firesc politic”.

Comisia Europeană a fost adoptată miercuri, la Strasbourg. România este reprezentată în Colegiu de Adina Vălean, care preia portofoliul Transporturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.