Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii AMENINȚĂ un stat NATO și UE, vecin cu România: 'Vă vom CUMPĂRA toată țara'

nato rusia

Proaspat castigator al alegerilor, un parlamentar rus a iscat noi discutii intre tara sa si Bulgaria. Piotr Tolstoi, ales in Duma de Stat din partea Rusia Unita, partidul presedintelui Vladimir Putin, a declarat pentru televiziune publica de la Sofia sa ca Rusia poate cumpara toata Bulgaria. Intrebat daca va duce o politica binevoitoare fata de aceasta tara, Tolstoi a raspuns “Bineinteles. O sa o cumparam pe toata. Oricum jumatate am cumparat-o deja”.

Citește și: Donald Trump Jr. îi calcă pe urme tatălui: Ce declarații REVOLTĂTOARE a făcut / FOTO

Politicianul rus a facut aluzie la investitiile masive facute de oameni de afaceri si demnitari rusi in litoralul bulgaresc. Acestia detin circa 500.000 de proprietati in estul Bulgariei, investind in ultimul deceniu aproape 2 miliarde de dolari in tara de la sud de Dunare. Cetatenia bulgara poate fi primita de oricine a investit in acest stat cel putin 1 milion de leva (563.000 de dolari).

Tolstoi a adaugat, in acelasi context, ca UE trebuie reformata si ca Uniunea trebuie sa renunte la politica de extindere in tari care se afla “in zona intereselor nationale ale Rusiei”.

Piotr Tolstoi este stra-stranepotul lui Lev Tolstoi si una dintre cele mai populare vedete ale postului oficial de televiziune Pervii Kanal, jucand un rol important in propaganda Kremlinului. El este membru si in “Camera Civica”, un organism guvernamental care ar trebui sa joace rolul Avocatului poporului.

Ministrul de Externe bulgar, Daniel Mitov, a calificat afirmatiile parlamentarului drept “arogante, categoric gresite si deloc folositoare pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale” si a precizat ca nu sunt in acelasi spirit cu politica externa oficiala a Moscovei, anunta stirileprotv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.