Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii și americanii își dau brânci din Venezuela: semnale la nivel înalt peste Ocean

rusia sua

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a făcut apel duminică la SUA "să renunţe la planurile iresponsabile" din Venezuela, în contextul în care Washingtonul şi-a intensificat în această săptămână presiunea asupra aliaţilor Caracasului şi nu a exclus o soluţie militară, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Facem apel la americani şi la toţi cei care îi susţin renunţe la planurile lor iresponsabile şi să acţioneze exclusiv în cadrul Dreptului internaţional", a declarat Lavrov în debutul unei întâlniri la Moscova cu omologul său venezuelean Jorge Arreaza.

"Suntem martorii unei campanii fără precedent a SUA pentru răsturnarea autorităţilor legitime din Venezuela", a acuzat ministrul rus al afacerilor externe.

Duminică, Mike Pompeo a spus că ruşii "trebuie să plece" din Venezuela, adăugând că "toate ţările care se amestecă în dreptul poporului venezuelean de a-şi restaura democraţia trebuie să plece de acolo".

Într-un interviu la postul de televiziune ABC, Pompeo a mai declarat că va avea "cele mai ample discuţii" asupra prezenţei ruse la Caracas cu omologul său rus Serghei Lavrov cu care urmează să se întâlnească "în câteva zile", cu ocazia unei reuniuni în Finlanda.

"Obiectivul este clar. Vrem ca iranienii, ruşii, cubanezii să plece", a subliniat el.

Donald Trump a afirmat totuşi vineri că Vladimir Putin nu încearcă "deloc să se implice în Venezuela dincolo de faptul că i-ar plăcea să vadă evoluţii pozitive", după o discuţie telefonică prelungită cu omologul său rus.

"Nu am văzut contextul întreg al acestei fraze", s-a eschivat duminică Pompeo, subliniind în acelaşi timp că "preşedintele a spus clar că vrem ca toată lumea să plece, deci inclusiv ruşii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.