Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUȘINOS Mai mulți polițiști au fost CONDAMNAȚI: Instanța a decis confiscarea sumelor de 75 de euro și 16,7 lei

聯合新聞網
Justitie

Curtea de Apel Timişoara (CAT) i-a condamnat definitiv la închisoare cu durate diferite pe cinci poliţişti de la Secţia 1 Poliţie Timişoara, pentru luare de mită, unii dintre ei primind pedepse mai mici decât s-a pronunţat Tribunalul Timiş, scrie agerpres.ro.

''CAT admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş împotriva sentinţei penale (...) pronunţate de Tribunalul Timiş (...). Desfiinţează sentinţa penală apelată şi rejudecând (...) confiscă de la fiecare dintre inculpaţii Catană Alexandru Mihăiţă şi Rogojinaru Aurel suma de câte 75 de euro, precum şi de la fiecare dintre inculpaţii Catană Alexandru Mihăiţă, Soare Nicolae Gabriel şi Drăguţ Cristian Gabriel suma de câte 16,7 lei. Admite apelurile declarate de inculpaţii Catană Alexandru Mihăiţă şi Rogojinaru Aurel împotriva aceleiaşi sentinţe, în sensul că reduce pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul Catană Alexandru Mihăiţă pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (5 acte materiale) de la 5 ani la 4 ani închisoare.

Citește și: Premierul le-a tăiat ”leafa”: Cine va primi mai puțin odată cu rectificarea bugetară și cui a hotărât Mihai Tudose să dea mai mulți bani

Reduce pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul Rogojinaru Aurel, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită de la 3 ani la 2 ani închisoare, precum şi termenul de supraveghere de la 4 ani la 2 ani.

Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Soare Nicolae Gabriel şi Drăguţ Cristian Gabriel împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Timiş. Menţine în rest celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 15 noiembrie 2017'', arată site-ul CAT.

Citește și: Detalii mai puțin știute despre procurorul care l-a „EXECUTAT” pe Dragnea! Colaborarea care va naște sute de controverse

Din probele administrate de anchetatori a reieşit că în perioada noiembrie - decembrie 2015, inculpaţii, în calitate de lucrători de poliţie cu atribuţii în constatarea şi sancţionarea contravenţiilor, au pretins sau primit bani sau alte foloase ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase de la persoanele cu privire la care au constatat că au săvârşit contravenţii, în special la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sancţiunile prevăzute de lege şi pentru a nu lua măsurile legale.

Citește și: Decizie finală în procesul dintre Loredana Groza și Gabi Luncă: Cine a avut câștig de cauză .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.