Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rubiales, fostul președinte al RFEF, va contesta decizia FIFA de a-l suspenda pe o perioadă de trei ani

www.elconfidencial.com
luis rubiales

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), a indicat luni că va face apel după ce FIFA l-a suspendat trei ani, informează EFE.

După cum s-a anunţat, Comisia de Disciplină a FIFA l-a suspendat pentru o perioadă de trei ani pe Luis Rubiales din toate activităţile legate de fotbal, la nivel naţional şi internaţional, potrivit Agerpres.

Rubiales a afirmat, pe platforma X, că va merge "până la ultima instanţă ca să se facă dreptate şi adevărul să iasă la lumină" şi pentru a prezenta versiunea sa despre ceea ce s-a întâmplat în procedura care a fost deschisă în urma evenimentelor ce au avut loc după finala Cupei Mondiale feminine din Australia şi Noua Zeelandă.

Forul fotbalistic mondial a anunţat luni că l-a găsit vinovat pe fostul preşedinte al RFEF de încălcarea articolului 13 din Codul FIFA. "Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale feminine FIFA 2023, pentru care domnul Rubiales a fost suspendat provizoriu pentru o perioadă de 90 de zile", a precizat FIFA.

La ceremonia de premiere care a avut loc după finala Cupei Mondiale, disputată la Sydney şi câştigată de Spania în faţa Angliei (1-0), Luis Rubiales a sărutat pe buze una dintre jucătoarele echipei spaniole, Jenni Hermoso, într-un gest pe care aceasta nu l-a consimţit.

Incidentul respectiv a generat un scandal uriaş, în urma căruia Luis Rubiales şi Jorge Vilda, selecţionerul naţionalei feminine iberice, au fost îndepărtaţi din funcţiile lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.