Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Rubik Dalai-Lama', creaţia artistului stradal Invader și estimată la 400.000 de euro, a fost scoasă la licitaţie

information.tv5monde.com
Rubik Dalai-Lama invader

Artistul stradal Invader va debuta în luna iulie la casa de licitaţii Artcurial, după recordurile doborâte în 2020 cu operele sale de artă "Rubik Mona Lisa" şi "Rubik Space", întrucât renumita companie franceză a anunţat într-un comunicat că va scoate la vânzare o altă lucrare a sa, "Rubik Dalai-Lama", estimată la un preţ cuprins între 300.000 şi 400.000 de euro, informează AFP, citat de agerpres.

În decembrie 2020, creaţia "Rubik Space" a fost vândută cu 492.600 de euro (taxe incluse), stabilind un nou record mondial pentru o operă de artă realizată de acest artist care foloseşte cuburi Rubik, detronând o altă lucrare a sa, "Rubik Mona Lisa", care fusese adjudecată contra sumei de 480.200 de euro în februarie 2020.

Din 2004, Invader a abordat o altă direcţie artistică odată cu apariţia "Rubikubismului", un curent dedicat lucrărilor realizate din cuburi Rubik, obiecte emblematice ale anilor '80.

"Rubik Dalai-Lama", creată în 2008, se doreşte un omagiu adus spiritualităţii budiste.

Opera de artă va fi scoasă la vânzare pe 5 iulie în cadrul licitaţiei "Urban & Pop Contemporary" organizate de Artcurial, principala casă de licitaţii din Franţa, al cărei sediu general se află pe Champs Elysees.

Lucrarea "Rubik Dalai-Lama" este compusă din 225 de cuburi Rubik şi a fost estimată la un preţ de vânzare cuprins între 300.000 şi 400.000 de euro.

Artistul Invader a reprodus deja mai multe capodopere ale picturii, precum "Dejeuner sur l'Herbe", de Edouard Manet, şi "Origine du Monde", de Gustave Courbet, folosind cuburi Rubik. Din 2005, acestui artist urban i-au fost dedicate numeroase expoziţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.