Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rubla și-a revenit puternic și este peste nivelul de dinainte de războiul din Ucraina

TASS
rubla

Rubla rusească și-a revenit la valoarea de dinainte de război, în ciuda sancțiunilor occidentale asupra exporturilor și băncilor, scrie The Guardian. Moneda se tranzacționa la un curs de 75,5 ruble la un dolar american joi dimineață, în comparație cu aproape 140 ruble/dolar la un dolar la începutul lunii martie.

Vezi și: Medvedev anunță o nouă ordine financiară mondială: 'Abandonarea dolarului și a euro nu pare o perspectivă atât de fantastică'

Rubla este chiar mai puternică decât în 22 februarie, cu două zile înainte de invazie, când cotația ei era de 80 de ruble/dolar. .

Rusia a susținut moneda prin creșterea ratelor dobânzilor la 20% – încurajând astfel investițiile în rublă – și impunând controale ale capitalurilor, ceea ce înseamnă că oamenii nu pot schimba rublele pe alte valute.

De asemenea, a ajutat și amenințarea Kremlinului că îi va obliga pe importatorii europeni de gaze precum Germania să plătească livrările în ruble – crescând astfel valoarea monedei.

 

Un alt ajutor a venit din China și India, care au crescut cantitatea de petrol rusesc pe care o cumpără datorită discounturilor generoase primite din partea Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.