Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rudi Stănescu, preşedinte Handbal Club Dobrogea Sud: Avem şanse reale să ne calificăm; nu am pierdut niciodată o calificare când am avut manşa retur acasă

minge handbal

Preşedintele Handbal Club Dobrogea Sud, Rudi Stănescu, spune că echipa sa are şanse reale de calificare în grupele EHF după ce a pierdut prima manşă la o diferenţă de două goluri în Germania, spunând că niciodată în istoria recentă a handbalului masculin constănţean nu a fost pierdută o calificare atunci când returul s-a jucat pe teren propriu.

"Este un meci deosebit de important pentru noi. Am pierdut la o diferenţă de două goluri în Germania, avem şanse mari, şanse reale să ne calificăm, să facem o performanţă istorică pentru oraşul Constanţa, să ne calificăm în grupele EHF. De-a lungul istoriei HCM Constanţa, niciodată nu am pierdut o calificare pe teren propriu. Întotdeauna când am avut manşa retur acasă, ne-am calificat în lunga istorie a HCM-ului", a declarat Rudi Stănescu, vineri, într-o conferinţă de presă.

El îşi doreşte ca Sala Sporturilor să fie plină duminică, la ora meciului cu Magdeburg, iar publicul să realizeze o atmosferă incendiară.”Vrem o atmosferă incendiară. Să punem presiune pe ei şi să asistăm la o calificare istorică”, a precizat preşedintele HC Dobrogea Sud. Jucătorul Laurenţiu Toma a afirmat în cadrul conferinţei de presă că echipa a făcut un meci foarte bun săptămâna trecută în Germania şi e convins că această diferenţă poate fi recuperată duminică. “Ne-am pregătit foarte mult pentru acest meci. Am plecat cu gândul de a face un rezultat cât mai bun, am pierdut la două goluri, e o diferenţă foarte mică. Am reuşit de-a lungul timpului să răsturnăm şi diferenţe mult mai mari, acum vom juca cu un adversar mult mai puternic, din Germania şi avem returul acasă. Vom pregăti foarte bine acest meci, ştim unde am greşit şi vom încerca să dăm totul pentru a ne califica”, a menţionat Laurenţiu Toma.

El se aşteaptă la o replică chiar mai puternică din partea echipei germane decât a fost în meciul tur. “În Germania am făcut un meci bun. Am reuşit să fim aproape de ei şi vor veni să facă un meci mai bun decât acasă şi vor veni cu gândul să se califice. Deci, trebuie să fim pregătiţi pentru orice şi să dăm totul din noi să câştigăm”, consideră Laurenţiu Toma.

Antrenorul handbaliştilor constănţeni, Sandu Iacob, spune că meciul ar fi avut aceeaşi tensiune şi dacă Handbal Club Dobrogea Sud ar fi câştigat meciul tur. “După tragerea la sorţi, era o favorită certă. Acum şansele sunt puţin în favoarea Magdeburgului, dar nu mai sunt la fel de mari ca înainte datorită rezultatului bun în depalsare pe care l-am obţinut. Dar şi dacă am fi câştigat noi cu un gol, meciul de la Constanţa ar fi avut aceeaşi miză pentru că era aceeaşi tensiune şi nivelul va fi maxim la ora jocului”, a spus Sandu Iacob.

El a afirmat că sistemul de apărare implementat la echipă se potriveşte cel mai bine împotriva echipelor care finalizează de la distanţă, aşa cum este şi Magdeburg. Antrenorul a precizat că pregăteşte mai multe variante de joc pentru retur ca să anihileze sistemul de atac al germanilor.

Partida retur dintre HC Dobrogea Sud şi Magdeburg are loc duminică, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Constanţa. Partida tur a fost câştigată de formaţia gazdă cu scorul de 27-25 (13-10). Învingătoarea din această dublă manşă se va califica în grupele Cupei EHF, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.