Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rudy Fernandez, căpitanul naţionalei Spaniei, se va retrage la finalul acestui sezon

gds.ro
baschet

Rudy Fernandez, baschetbalistul lui Real Madrid, căpitan al naţionalei Spaniei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că se va retrage la finalul acestui sezon, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Cuvântul retragere este greu de pronunţat. Dar am ajuns la o vârstă şi încep să mă gândesc la alte lucruri, la familia mea. Mai am câteva luni şi sper că voi putea da totul", a explicat Rudy Fernandez în faţa presei, în ziua în care a împlinit 39 de ani.

Jucătorul care a debutat la Joventut Badalona are unul din cele mai frumoase palmaresuri din baschetul european: două titluri mondiale, patru titluri europene şi două medalii de argint la Jocurile Olimpice cu Spania, şase titluri de campion la Spaniei şi trei Euroligi cu Real Madrid.

Excepţional la aruncările de trei puncte, Fernandez a fost unul din oamenii cheie ai generaţiei de aur a naţionalei Spaniei, alături de fraţii Pau şi Marc Gasol şi de Ricky Rubio. El îşi propune acum să câştige din nou Euroliga cu Real Madrid şi să ducă Spania la turneul olimpic de la Paris, la turneul de calificare de la începutul lui iulie.

Baschetbalistul cu cele mai multe meciuri pentru naţionala Spaniei (250 de selecţii), Fernandez a spus că vrea să respecte promisiunea pe care i-a făcut-o tatălui sau: ca Jocurile Olimpice de la Paris să fie "ultimul său turneu profesionist", la 20 de ani după ce a participat la Jocurile de la Atena din 2004.

În 16 sezoane la Real Madrid, devenit clubul vieţii sale după o experienţă nu prea reuşită în NBA, Rudy Fernandez a disputat peste 700 de meciuri şi a obţinut 27 de trofee şi mai multe distincţii individuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.