Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rugăciuni la Ierusalim: Pastorul desemnat de Trump, declarații controversate despre evrei

AP Photo/Carolyn Kaster
robert jeffress

Cu ocazia inaugurării ambasadei Statelor Unite ale Americii la Ierusalim, o controversă apărută între pastorul baptist Robert Jeffress și Mit Romney pe platforma Twitter anunță escaladări pe teme religioase, observă publicația The Times of Israel.

Robert Jeffress, membru în consiliul consultativ al lui Donald Trump pe probleme confesionale și susținător al acestuia în timpul campaniei electorale, a fost desemnat pentru a ține rugăciunea la deschiderea ambasadei. Acesta a fost contestat de Mit Romney în urma afirmației pe care a făcut-o pe Twitter: „Creștinătatea ne-a învățat de 2000 de ani că mântuirea se face numai prin credința în Hristos”.

Provocându-l la replică, Mit Romney a scris, tot pe Twitter că pastorul Jeffress este „bigot”. Romney opinează că din spusele pastorului,  nu te poți mântui fiind evreu, căreia Jeffress îi răspunde scriind că împărtășește convingerea milioanelor de creștini evanghelici din întreaga lume.

Mit Romney, candidatul republican la alegerile pentru președinția SUA în 2012, este om de afaceri american și cel de-al 70-lea guvernator al statului Massachusetts, mandatul din 2003-2007. Romney este mormon, o altă confesiune despre care pastorul Jeffress a afirmat că nu se poate mântui.

Robert Jeffress este pastor baptist la First Baptist Church din Dallas, membru în consiliul consultativ al lui Donald Trump, iar desemnarea acestuia pentru rugăciunea de la ambasadă subliniază doctrina facțiunii teocone din cadrul Partidului Republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.