Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rugby: Africa de Sud a sesizat TAS pentru a evita interdicţia drapelului său la CM 2023

rugby.ro
rugby

Rugby: Africa de Sud a sesizat TAS pentru a evita interdicţia drapelului său la CM 2023

Africa de Sud a făcut recurs la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) contra unei decizii a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), pentru a evita aplicarea unor sancţiuni imediate care afectau echipa sa de rugby care duminică întâlneşte Franţa în sferturile de finală ale CM 2023, transmite AFP, conform Agerpres.

Marţi seara, AMA/WADA a indicat că a primit ''notificarea formală'' a apelului şi a confirmat că ''declaraţia de neconformitate este pusă în suspendare şi consecinţele nu se vor aplica până când TAS nu va lua o decizie''.

Africa de Sud are termen limită ziua de vineri pentru a-şi armoniza legislaţia în conformitate cu noul Cod mondial antidoping sau riscă să se confrunte cu sancţiuni precum interzicerea arborării drapelului, însemnele naţionale pe tricou sau interpretarea imnului naţional.

Având în vedere termenul limită, este aproape sigur că guvernul sud-african nu va reuşi să adopte noua legislaţie.

Apelul depus la TAS, urmăreşte ''să întârzie'' efectele deciziei AMA/WADA şi astfel să scutească ţara de o ruşine majoră, a declarat ministrul Sporturilor, Zizi Kodwa, în cadrul unei conferinţe de presă pe acest subiect sensibil.

''Aceasta înseamnă că arborarea drapelului Africii de Sud la evenimente precum Cupele Mondiale de cricket şi rugby nu va fi afectată până când TAS nu va reglementa această chestiune'', a explicat Kodwa.

Noul cod antidoping mondial a intrat în vigoare în 2021 şi doar Africa de Sud şi Bermudele nu şi-au adus încă legislaţia naţională în conformitate, potrivit AMA/WADA.

Ministrul Kodwa a indicat că a propus săptămâna trecută modificările de reglementare necesare Consiliului de Miniştri şi că a cerut ca proiectul de lege să fie supus unei proceduri accelerate în cadrul sistemului parlamentar.

''Sunt încrezător că AMA/WADA va recunoaşte aceste eforturi ca un angajament de a adopta legislaţia modificată şi de a suspenda declaraţia de neconformitate'', a spus Kodwa.

Rassie Erasmus, directorul rugby-ului sud-african, s-a declarat uşurat: "Totul este suspendat şi ne putem concentra pe apărarea culorilor sud-africane pe teren".

Meciul dintre Franţa şi Africa de Sud, campioana mondială en titre, are loc duminică în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby, pe Stade de France.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.