Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rugby Australia primeşte un ajutor de 9 milioane de dolari şi numeşte un nou preşedinte

www.agerpres.ro
Noua Zeelandă Australia rugby

Federaţia Australiană de Rugby a anunţat, vineri, că şi-a asigurat o finanţare de 14,2 milioane de dolari australieni (9,16 milioane dolari americani) din partea forului mondial, World Rugby, pentru a face faţă crizei financiare determinate de pandemia de coronavirus, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Rugby Australia a precizat că fondurile vor da siguranţă timp de 12 luni şi vor permite încheierea anului financiar 2019, acest lucru nu a fost posibil în lun martie din cauza îndoielilor legate de viitorul său.

''Fondurile primite, în combinaţie cu reducerile masive făcute în organizaţie ne oferă un răgaz pentru a depăşi pandemia, dar nu rezolvă toate provocările'', a afirmat directorul executiv interimar al organizaţiei, Rob Clarke.

Tot vineri, Federaţia australiană l-a numit pe fostul om de televiziune Hamish McLennan în postul cumulat de director şi preşedinte ales. McLennan se va alătura boardului la următoarea şedinţă, din 15 iunie, luându-i locul de director executiv al lui Peter Wiggs, care a demisionat recent, la mai puţin de şase săptămâni de la numirea în funcţie. McLennan îl va înlocui şi pe preşedintele interimar Paul McLean, care a preluat postul în februarie, după retragerea lui Cameron Clyne.

''Hamish este un om de rugby şi este pasionat să unească lumea balonului oval. Primul său obiectiv, alături de board, este de a asigura că jocul de rugby va supravieţui în lunile următoare, în timp ce va remodela economia acestui sport pentru un viitor sustenabil'', a afirmat McLean.

Luna trecută, directoarea executivă a organizaţiei, Raelene Castle, a demisionat din funcţie după ce a pierdut încrederea boardului.

McLennan (53 ani) este un fost director al reţelei de televiziune Network Ten şi vicepreşedinte executiv al grupului media News Corp. În prezent, este vicepreşedinte al Magellan Financial Group.

Naţionala Australiei, dublă campioană mondială (1991, 1999), se află pe locul 7 în clasamentul mondial după ce a fost eliminată în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de anul trecut, din Japonia. Federaţia se confruntă cu mari probleme financiare şi de imagine după mai multe controverse, cea mai mare fiind cea legată de internaţionalul Israel Folau, concediat în 2019 pentru publicarea unor mesaje homofobe. Rugby Australia a ajuns apoi la un acord financiar cu Folau, care a însemnat o nouă lovitură financiară pentru organizaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.