Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rugby feminin: Italia va avea două francize federale începând din 2024

rugby.ro
rugby

Federaţia Italiană de Rugby (FIR) a anunţat joi că va înfiinţa două francize ce vor reuni cele mai bune jucătoare din campionatul feminin al Italiei începând din 2024, informează AFP.

Aceste două echipe vor avea sediul la Treviso şi Parma, unde sunt stabilite cele două francize masculine, Benetton Rugby şi Zebre, potrivit Agerpres.

Francizele, sub coordonarea federaţiei, "vor pune la dispoziţie experienţa dobândită în zece ani de participare în Liga Celtică apoi în United Rugby Championship", a explicat FIR în comunicatul său.

Francizele feminine vor fi conduse de doi antrenori secunzi de la naţionala feminină a Italiei, Plinio Sciamanna şi Francesco Iannucci, a precizat FIR. În primul lor an de existenţă, ele vor înfrunta selecţionate spaniole, pe 7 ianuarie în deplasare şi pe 11 februarie pe teren propriu.

Italia, locul 7 în clasamentul World Rugby, a fost eliminată de Franţa (3-39) în sferturile de finală ale ultimei Cupe Mondiale, în 2021. Ea a încheiat pe locul 5 ultima ediţie a turneului feminin al Six Nations, cu o victorie, împotriva Irlandei, şi patru înfrângeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.