Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruinele unei biserici, descoperite în Lacul Gaga din nordul Turciei: readuc în atenție trecutul creștin de pe țărmul sudic al Mării Negre

Iulian stă cu părinții și șase frați într-o cameră improvizată și lipsită de utilități din satul Feredeni, comuna Deleni, județul Iași. Departamentul Pro Vita Iași al Arhiepiscopiei Iașilor a anunțat vineri că a făcut un pas important în campania de construire a unei case pentru familia lui. Dezbaterea succesiunii va permite obținerea autorizațiilor și demararea lucrărilor, informează Basilica.ro

Procedura a fost mai dificilă, deoarece a necesitat venirea în țară a unui membru al familiei care locuiește în Italia. Dezbaterea moștenirii a fost făcută prin implicarea părintelui paroh Dănuț Fotea, a notarului Silion Anca Ilinca din Hîrlău și al lui Dumitru Prigoreanu, primarul din Deleni, care a achitat taxele în valoare de peste 1.500 de lei.

Petru și Daniela Vornicu, părinții lui Iulian, locuiesc cu copiii în condiții foarte grele, iar Pro Vita Iași a decis să demareze o campanie de strângere de fonduri pentru a-i ajuta să-și împlinească visul: o casă adevărată. Până acum, s-au strâns 47.650 lei din cei aproximativ 175.000 lei necesari.

Într-un videoclip postat pe site-ul web al proiectului Pro Vita Iași Darpentrucopii.ro, Iulian, unul dintre frați, în vârstă de 10 ani, vorbește despre viața și familia lui.

„Mi-e dor să mă uit la televizor, la desene animate. Îmi plăcea mult lumea aceea din cutia cu ecran… Dar cutia s-a închis demult, de când nu mai avem curent electric”, afirmă băiatul în videoclip. „De atunci, îmi fac temele în curte dacă e cald. Iar dacă e frig stau la fereastră și scriu repede-repede, cât încă mai am lumină de afară.”

„Cu toții ne bucurăm de ieșirile din curte, pentru a merge la grădiniță și la școală. Poate că plouă cu găleata, sau poate fi frig să crape pietrele și niciunul nu vrea să rămână acasă. Ne place foarte mult să învățăm”, mai spune Iulian.

„Poate așa vom ajunge cândva oameni mari și mulțumind părinților că ne-au făcut, că ne iubesc, că ne îngrijesc cum știu ei mai bine. Vom putea să clădim o casă mai mare, curată, mobilată, în care să nu ne mai temem pentru ziua de mâine”, adaugă el.

„Pentru că suntem opt copii timizi, simpli, fără vise prea mari. Știm să ne bucurăm cu puțin. Eu sunt Iulian, am zece ani și nu m-a întrebat nimeni până de curând ce vreau să mă fac atunci când voi fi mare”, încheie copilul.

Pentru donații

Transfer bancar

LEI: RO 08 CECE IS1030RON1014342, CEC Bank, sucursala Iași

EURO: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231, Cod Swift: CECERO, CEC Bank, sucursala Iași

Titular cont: Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Pro Vita

Detalii plată: „Casa lui Iulian”

Donații online se pot face direct pe site-ul Darpentrucopii.ro.

Pro Vita Iași funcționează ca departament al Arhiepiscopiei Iașilor din 2011 și are ca scop protejarea și cultivarea vieții începând de la concepție. Oferă sprijin pentru mame și familii, promovează cultura și educația pro-viață și pro-familie.

Departamentul susține, prin programul Sfântul Stelian, aproximativ 200 de familii din județele Iași, Botoșani și Neamț, care au șapte copii sau mai mulți: acordă burse, organizează tabere, oferă ajutor medical și alimente de sărbători. În acest cop, Pro Vita Iași a creat site-ul Darpentrucopii.ro, o platformă de solidaritate prin care sunt lansate campanii de strângere de fonduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.