Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruinele unui oraș antic descoperite întâmplător în orașul-port Alexandria

macabei arheologie

O misiune arheologică egipteano-poloneză a descoperit joi ruinele unei părţi extinse a unui oraş antic datând din secolele IV - VII d.Hr. în oraşul-port Alexandria, a declarat Ministerul pentru Antichităţi din această ţară, într-o declaraţie preluată de Xinhua, potrivit Agerpres.

Misiunea a descoperit, de asemenea, o colecţie de mozaicuri romane care acopereau podeaua unei case din oraşul antic în timpul excavaţiilor din zona Kom el-Dekka din Alexandria, a adăugat aceasta.

Citește și: Gabriela Firea a luat decizia: Voi candida

"În oraşul descoperit au fost identificate ruinele unui mic teatru, ale unei băi imperiale mari şi a 22 de săli de curs, provenind de la o universitate antică", a declarat Ayman Ashmawy, şeful Departamentului pentru Antichităţi Egiptene din cadrul Ministerului pentru Antichităţi.

El a adăugat că mozaicul de pe podeaua uneia dintre case constă în şase imagini hexagonale cu flori de lotus, înconjurate de un cadru circular tipic.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

Misiunea arheologică poloneză efectuează săpături la acest sit din centrul oraşului vechi încă din 1960 în colaborare cu Ministerul egiptean pentru antichităţi, a precizat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem pentru Antichităţi.

Excavaţiile din ultimii ani s-au concentrat asupra studierii arhitecturii rezidenţiale, încă necunoscută în Alexandria secolelor I - III-lea d.Hr, a adăugat Waziri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.