Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ruptură de ligament încrucișat anterior și leziune de menisc, rezolvate cu succes la SANADOR

Radu Pop
dr ojoga sanador

Ligamentul încrucișat anterior este principalul stabilizator al articulației genunchiului, iar ruptura acestuia este una dintre cele mai frecvente leziuni care apar la nivelul genunchiului. În cazul unei accidentări, situația poate fi chiar mai gravă, atunci când ruptura ligamentului se însoțește de leziuni ale altor structuri de la nivelul genunchiului, precum leziunea de menisc.

Mircea a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior cu leziune a meniscului în urma unei accidentări din timpul unui meci de fotbal amical, iar durerile intense și imobilitatea piciorului îi afectau calitatea vieții de câțiva ani.

A venit la SANADOR, la Dr. Liviu Ojoga, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR. După examenul clinic și investigația RMN, s-a stabilit necesitatea rezolvării atât a leziunii de menisc medial, cât și a leziunii complete de ligament încrucișat anterior.

„Înainte de a veni la Dr. Liviu Ojoga, aveam o durere intensă la nivelul genunchiului, era imposibil să îndoi genunchiul sau să mișc piciorul, deci nu mai aveam cum să mă deplasez. Despre Dr. Ojoga am aflat de la un prieten, care l-a recomandat drept cel mai bun în rezolvarea problemelor ortopedice. Experiența mea la SANADOR a fost una cât se poate de plăcută, personal medical foarte amabil și prompt la nevoile pacientului”, povestește Mircea.

Recuperarea după ligamentoplastie a durat 4 luni, perioadă în care Mircea a respectat cu strictețe recomandările medicului ortoped, ale medicului de recuperare și ale specialistului kinetoterapeut. Apoi, Mircea a reînceput să practice sport chiar la un nivel mai intens decât înainte de accident: alergări montane și mers pe bicicletă. Recent, a ajuns chiar să participe la competiții naționale și internaționale.

„Pot spune că am ajuns pe mâini bune și îl recomand pe Dr. Liviu Ojoga tuturor celor care întâmpină astfel de probleme. E un bun profesionist. Chiar mai mult decât atât, am descoperit că e o persoană empatică și comunicativă. Nu pot decât să-i mulțumesc, lui și întregii echipe medicale de la SANADOR, pentru șansa de a relua activitățile preferate în condiții de siguranță” transmite Mircea.

La Spitalul Clinic SANADOR, diagnosticul, tratamentul și recuperarea pacienților cu leziuni ale articulației genunchiului se înscriu într-un proces extrem de meticulos și de riguros, datorită colaborării dintre medicii ortopezi, medicii radiologi și specialiștii în medicină fizică și de reabilitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.