Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ între europarlamentarii PSD: Cine NU a semnat pentru susținerea Vioricăi Dăncilă

europarlamentari psd

Eurodeputaţii români din Grupul S&D din Parlamentul European au semnat o scrisoare de susținere pentru Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru. Europarlamentarii îşi exprimă „totalul sprijin pentru nominalizarea doamnei Viorica Dăncilă pentru poziţia de prim ministru, de către Partidul Social Democrat”.

Scrisoarea este semnată de 11 europarlamentari: Ioan Mircea Paşcu, Doru-Claudian Frunzulică, Victor Boştinaru, Dan Nica, Emilian Pavel, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Maria Grapini, Claudia Ţapardel, Andi Cristea, Damian Drăghici, Popa Răzvan. Pe listă apare și Maria Grapini, care nu este membră PSD, ci PPU-SL. În schimb, lipsesc doi eurodeputați PSD. Dacă în cazul lui Cătălin Ivan absența de pe listă nu este o surpriză, absența Dacianei Sârbu este neașteptată. Soția lui Victor Ponta a refuzat să semneze documentul elogios pentru Dăncilă.

Vezi și: SONDAJ CURS pentru STIRIPESURSE.RO: Românii NU doreau schimbarea Guvernului. Câți români vor alegeri anticipate

„În calitate de lider al Delegaţiei Române S&D, doamna Dăncilă a dat dovadă de profesionalism, echilibru, eficienţă, diplomaţie şi a promovat în toate ocaziile, ca raportor, ca membru al comisiilor de specialitate şi al Delegaţiilor Parlamentului European, interesele şi obiectivele României şi pe ale cetăţenilor români.

Avem convingerea că este cea mai bună propunere pentru această poziţie, luând în considerare că în acest an sărbătorim 100 de ani de la constituirea statului naţional unitar român şi că în 2019 vom prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Ţinând cont de faptul că doamna Viorica Dăncilă cunoaşte foarte bine instituţiile europene, ne exprimăm încrederea că România va avea, în persoana dânsei, un prim-ministru care va şti să îmbunătăţească absorbţia fondurilor europene, cât şi rolul şi locul României, atât în Uniunea Europeană, cât şi în NATO şi pe plan internaţional”, se arată în scrisoarea celor 11 europarlamentari S&D.

Vezi și: Veste incredibilă primită de consumatorii de bere: Beneficii uluitoare pentru sănătate

Vezi și: Sfatul scârbos al specialiștilor: De ce este sănătos să ne mâncăm mucii

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.