Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUPTURĂ între SUA și Marea Britanie: Donald Trump se arată DEZAMĂGIT de ultima hotărâre a lui Boris Johnson

ABC News
Boris Johnson

Washingtonul şi-a exprimat marţi dezamăgirea după ce guvernul de la Londra şi-a dat acordul privind o participare limitată a companiei chineze Huawei la realizarea reţelei 5G, în pofida presiunilor SUA de a nu se colabora cu această societate, consemnează AFP şi DPA.

''Statele Unite sunt dezamăgite de decizia Regatului Unit'', a declarat un responsabil american sub acoperirea anonimatului. ''Nu este o opţiune sigură ca furnizorilor de echipamente care nu sunt de încredere să li se încredinţeze controlul vreunei părţi din reţeaua 5G'', a indicat acesta.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

Acelaşi responsabil a adăugat totuşi că americanii vor încerca ''să caute cu Regatul Unit o cale de urmat care să conducă la excluderea din reţelele 5G a furnizorilor de componente care nu sunt de încredere''.

De asemenea, oficialul american citat le-a cerut ''tuturor ţărilor'' să examineze cu atenţie paşii lor privind reţelele 5G.

Citește și: S-a votat! Marcel Ciolacu a comunicat

Washingtonul exercită presiuni asupra statelor aliate să excludă orice colaborare cu compania chineză producătoare de echipamente de telecomunicaţii Huawei, invocând acţiuni de spionaj ce ar fi efectuate de aceasta pentru statul chinez.

În pofida acestor presiuni, guvernul britanic a acceptat marţi o participare ''limitată la cel mult 35% din partea periferică a reţelei'' în cazul ''furnizorilor de mare risc'', precum Huawei.

Citește și: Se bat cap in cap! A refuzat propunerea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.