Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rus judecat și amendat cu 400 de lire sterline pentru că a avut un vis cu Zelenski

dailymail.co.uk
rus amnedta pt ca l-a visat pe zelenski

Un bărbat rus a fost amendat cu 400 de lire sterline pentru că l-a visat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și a postat despre asta pe Instagram. Ivan Losev, în vârstă de 26 de ani, a fost judecat săptămâna trecută în orașul siberian Chita din regiunea rusă Zabaykalski și a fost găsit vinovat în temeiul legilor draconice care interzic criticile la adresa invaziei dezastruoase în curs a lui Vladimir Putin în Ucraina, anunță dailymail.co.uk.

La 8 decembrie, tribunalul l-a găsit pe Losev vinovat de "discreditarea" armatei ruse și l-a amendat cu 30.000 de ruble (aproximativ 400 de lire sterline).

Legea a fost adoptată în martie, la o lună după ce Putin a ordonat trupelor sale să treacă granița, pentru a reprima disidența și pentru a înăbuși criticile la adresa războiului, care a dus la moartea a zeci de mii de soldați ruși.

În postarea sa de pe Instagram, care a fost ștearsă între timp, rusul și-a descris visul urmăritorilor săi, spunând că a visat că a fost mobilizat de Moscova și 'adus într-un fel de tabără de pregătire' pentru recruții ruși.

'Am visat că am fost mobilizat și adus într-un fel de tabără de pregătire când, dintr-o dată, forțele armate ucrainene, conduse de Zelenski, au dat buzna', a scris el în postarea din septembrie, potrivit site-ului de știri Sibir.Realii.

'Ne-au legat pe toți și aveau de gând să ne împuște. Dar în acel moment, Zelenski trece pe lângă mine și îmi spune: 'Oh, am văzut poveștile voastre pe Instagram, glorie Ucrainei!'. În visul său, Zelenski l-a eliberat - dar a ordonat împușcarea 'tuturor celorlalți'. După aceea, a spus el, i-a cerut liderului ucrainean un selfie, la care Zelenski a răspuns: 'Sigur!'.

Vorbind pentru Sibir, el a spus că oficialii l-au sunat pe telefonul său de serviciu pentru a-i spune că au motive să creadă că este 'implicat în discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse' și i s-a spus să se prezinte la departamentul de poliție local.

De când a fost amendat, Losev a criticat cazul împotriva sa ca fiind 'idiot'. 'Mă străduiesc să-mi imaginez cum un ofițer FSB din Zabaikalsk, în vârstă de 40 de ani, a rescris postarea mea cu o față serioasă pentru a o adăuga la dosarul cazului. Gândul este ridicol!", a spus el.

El a spus că întotdeauna i-a plăcut să împărtășească "tot felul de prostii" pe platforma de socializare.  Putin a anunțat mobilizarea, era stres peste tot, că s-ar putea să vină după tine, iar apoi am avut un astfel de vis, mi l-am amintit în detaliu', a povestit Losev pentru publicație. 'M-am gândit: ei bine, măcar ceva amuzant, amuzant în toată agenda. Nici măcar nu m-am gândit că va atrage atenția FSB', a spus el.

Losev a spus că, odată ajuns la secția de poliție, i s-a spus că ofițerii au pregătit un dosar pe numele său, arătând și alte lucruri pe care le-a postat pe Instagram.

'Cât de mult se intenționează să se mobilizeze acolo? 300,000? Un milion? Nu-mi pasă, această rușine nu va întârzia victoria ucrainenilor. Singura întrebare este: ești prost să te duci acolo? 2 ani de eliberare condiționată, da, chiar 10 ani de închisoare sunt mai buni decât HIMARS care zboară în fața ta ", se arată într-o postare.

'Este mai bine să trimiteți sticle în Ucraina pentru Forțele Armate ale Ucrainei, pentru ca acestea să facă cocktailuri Molotov și să dea foc la toți rasiștii', a spus un altul.

Aceste postări se adăuga la visul său despre Zelensky.

Losev a spus că s-a împăcat cu posibilitatea de a fi încarcerat pentru că a fost deschis împotriva războiului în curs de desfășurare al lui Vladimir Putin. 'Mi se pare că războiul este pe cale să se termine și să se termine nu în favoarea Rusiei. Sunt sigur că Ucraina va câștiga. De îndată ce Ucraina va câștiga, toți oamenii care sunt acum în închisoare [pentru 'falsuri' despre armată], vor fi fie eliberați, fie dezincriminați cumva. Și nu ne va fi rușine să privim în ochii comunității mondiale, a ucrainenilor sau a noastră' a declarat el pentru Sibir.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.