Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii mută armament greu în zona Bahmut pentru a evita scenariul Herson 2: forțele ucrainene anunță lupte grele pe front

shutterstock.com
razboi

Apărătorii Ucrainei se apropie de Kremna în regiunea Lugansk. Ofensiva forțelor armate ale Ucrainei continuă. În plus, rușii încearcă să încercuiască Bakhmut în regiunea Donețk, „dar nu reușesc”, transmit analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), care au vorbit despre situația de pe front și au publicat hărți ale bătăliilor. Potrivit experților, care citează Ministerul Apărării din Ucraina, forțele ucrainene resping cu succes atacurile rușilor.

"Pe 12 ianuarie, trupele ruse și ucrainene au continuat operațiunile ofensive pe linia Svatovo-Kremennaya. Potrivit Marelui Stat Major al Ucrainei, forțele ucrainene au respins ofensiva trupelor ruse în zona Stelmakhovka (la 16 km vest de Svatovo). Ministerul rus al Apărării (MO) a declarat că trupele ruse au distrus grupuri ucrainene de sabotaj și recunoaștere la 44 km nord-vest de Svatovo, în zona Kislivka, Olshan, Tabaivka, Krokhmalny și Pervomaimaisky în regiunea Harkov. Statul Major general al Ucrainei a raportat că forțele ucrainene au respins un atac al trupelor ruse în zona Kremenna, ceea ce ar putea indica un nou avans al forțelor ucrainene către așezare", au declarat analiștii.

Experții au citat, de asemenea, informații de la Ministerul britanic al Apărării ucrainean, care au indicat că, în ultimele două zile, luptele grele au continuat la periferia orașului Kremennaya și că trupele rusești au transferat unități ale Diviziei 76 de Asalt Aerian al Gărzilor din cadrul Forțelor Aeriene Ruse către sectorul vulnerabil Kremensky din prima linie. Potrivit Ministerului Apărării, rușii încearcă să tragă concluzii din greșelile lor din regiunea Herson. Astfel, comandanții ruși încearcă să folosească Forțele Aeriene ca forțe de elită de reacție rapidă, și nu ca forțe de retenție pe termen lung la sol.

Experții au analizat, de asemenea, situația în direcția Bakhmut. Ei au citat informații de la Statul Major general al Ucrainei, care au indicat că apărătorii ucraineni au respins atacurile din zona Bakhmut, precum și la o distanță de 19 km nord-est de oraș, în zona mai multor așezări. În plus, armata ucraineană susține că a respins atacurile inamice la mai puțin de 22 de kilometri sud-vest de Bakhmut, în zona Kleshchievka și Mayorsk.

Forțele armate rusești susțin, pe de altă parte, că au încercuit Bahkmut din două părți. Vezi și: Rușii se laudă că au încercuit Bakhmut din două părți: forțele ucrainene au fost prinse într-un 'clește'


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.