Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii au dezvăluit cine este generalul-locotenent responsabil de cucerirea Donbasului: cine este Rustam Muradov și ce ordin a primit de la Șoigu

reddit.com
Rustam Muradov

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat grupul rus Vostok implicat în războiul din Ucraina, a dat instrucțiuni pentru eliminarea mijloacelor de rachete și artilerie cu rază lungă de acțiune ale armatei ucrainene, din care se desfășoară bombardamentele din Donbass, a anunțat luni Ministerul rus al Apărării.

"La postul de comandă, comandantul grupării Vostok, generalul-locotenent Rustam Muradov (n. r.: foto), a raportat șefului departamentului militar rus situația actuală și progresul implementării sarcinilor de luptă atribuite pentru a învinge forțele inamice în zona de responsabilitate", a declarat departamentul militar rus, relatează Interfax.

"Generalul de armată Serghei Șoigu, menționând consolidarea capacităților de atac ale grupului, a dat instrucțiuni comandantului cu privire la înfrângerea prioritară a armelor de înaltă precizie ale rachetelor inamice cu rază lungă de acțiune și a armelor de artilerie, din care sunt bombardate zone rezidențiale din așezările din Donbass și se efectuează incendierea deliberată a câmpurilor de grâu, precum și a instalațiilor de depozitare a cerealelor", a precizat Ministerul rus al Apărării.

Faptul că grupul Vostok este condus de Muradov nu a fost raportat anterior.

Din ianuarie 2019, Muradov este comandant adjunct al Districtului Militar Sud. Muradov a condus recent un contingent rus de menținere a păcii în Nagorno-Karabah. Muradov a comandat anterior Armata a 2-a de Arme Combinate a Districtului Militar Central din regiunea Volga.

Pe 16 iulie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că Șoigu a inspectat grupurile de trupe "Sud" și "Centru" care participă la invazia din Ucraina, instruit să intensifice acțiunile în toate zonele operaționale.

"La postul de comandă, generalul de armată Serghei Șoigu a audiat rapoarte de la comandantul grupului sud, generalul de armată Serghei Surovikin, comandantul grupului de centru, generalul-colonel Alexander Lapin, alți comandanți și comandanți cu privire la situația actuală, natura acțiunilor inamicului și progresul Forțelor Armate Ruse în îndeplinirea misiunilor de luptă", a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

"La sfârșitul audierii, șeful departamentului militar rus a dat instrucțiunile necesare pentru consolidarea în continuare a acțiunilor grupurilor din toate zonele operaționale pentru a exclude posibilitatea regimului de la Kiev de a provoca atacuri masive de rachete și artilerie asupra infrastructurii civile și a locuitorilor așezărilor din Donbass și din alte regiuni", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Data anterioară, agenția a raportat pe 26 iunie că Șoigu a venit cu o inspecție la grupul rus implicat în invazia din Ucraina.

Pe 2 iulie, Ministerul rus al Apărării a declarat că șeful Marelui Stat Major rus, Valery Gerasimov, a verificat trupele ruse care conduc invazia în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.