Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a amendat Google și Twitter: Refuz de a înlătura conținut interzis

YouTube
rusia justitie

Un tribunal din Rusia a amendat compania americană Google cu 3 milioane de ruble (circa 39.000 de euro) pentru refuzul de a înlătura un conținut interzis de pe platforma sa video YouTube, informează joi Reuters şi Interfax.

Potrivit agenției de presă ruse, platforma YouTube a refuzat să înlăture un clip video al rapperului rus Alişer Valeev, cunoscut cu numele de scenă Morgenstern, pentru a se conforma unei decizii de anul trecut a justiției ruse, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Clipul "Vin roze" al rapperului Morgenstern face, potrivit acestei decizii, propagandă pentru substanțe stupefiante.

Aceași tribunal a amendat joi și compania Twitter, tot cu 3 milioane de ruble, pentru refuzul de a înlătura conținut interzis. Potrivit Interfax, este vorba de postări care conțineau instrucțiuni pentru fabricarea de cocteiluri Molotov și zvastici, precum și de informații care "jignesc statul rus, imnul și drapelul său".

Twitter, Instagram și majoritatea mass-media independente au fost blocate de autoritățile ruse de la declanșarea ofensivei în Ucraina.

Autoritățile ruse și-au întărit puternic presiunile şi arsenalul juridic pentru a controla în Rusia comunicarea asupra conflictului, amenințând să aplice pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea de "informații false" asupra armatei ruse.

Agenția rusă pentru supravegherea comunicațiilor, Roskomnadzor, a interzis Google să facă publicitate pentru serviciile sale în Rusia, după ce a acuzat YouTube că difuzează "informații false" despre forțele ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.